Hyppää pääsisältöön

Ziggy Stardust

David Bowie alias Ziggy Stardust vuonna 1973.
David Bowie alias Ziggy Stardust vuonna 1973. Kuva: Yle Kuvapalvelu david bowie

"It's the last show that we'll ever do."
Legendaarinen konserttielokuva esitetään David Bowielle omistetussa Teemalauantaissa 23.1.2016.

Dokumenttielokuvan suuriin mestareihin kuuluva D.A. Pennebaker kuvasi David Bowien kosmisen alter egon Ziggy Stardustin ja The Spiders from Mars -yhtyeen konsertin Lontoon Hammersmith Odeonissa 3. heinäkuuta 1973. Konsertin päätteeksi Ziggy/Bowie järkytti yleisöä (ja bändiä) ilmoittamalla jättävänsä konserttilavat. Jäähyväiset jätti kuitenkin vain Ziggy Stardust.

Nyt nähdään Pennebakerin myöhemmin työstämä, uudelleen masteroitu ja leikattu versio tuosta legendaarisesta konsertista. Konsertissa kuullaan muun muassa Moonage Daydream, Ziggy Stardust, All the Young Dudes, Changes, Space Oddity, Let's Spend the Night Together, Suffragette City sekä dramaattisena lopetuksena Rock 'n' Roll Suicide.

The Spiders from Marsissa soittavat Mick Ronson, Trevor Bolder ja Woody Woodmansey.

Katso myös dokumentti David Bowien viisi vuotta.

  • Ziggy Stardust - The Director’s Cut, Britannia 1973. Dokumenttielokuva, ohjaus D.A. Pennebaker.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa