Hyppää pääsisältöön

Musiikin voiman sävel on vapaa

Musiikin voima
Musiikin voima Kuva: Yle/Kirsi Kukkurainen musiikin voima

Iloa, parannusta, lohdutusta, terapiaa. Musiikilla on ihmeellinen voima. Syksy vie kesäsarja Musiikin voiman mennessään, mutta lauantaina 16.8. otetaan vielä loppuspurtti. Musiikin voiman sävel on vapaassa kuunnellaan paitsi toivemusiikkia myös kuuntelijoiden omia tarinoita musiikin voimasta.

Lähettäkää mahdollisimman tarkat tiedot musiikkitoiveestanne ja tarinanne musiikin voimasta sähköpostitse osoitteeseen musiikin.voima@yle.fi. Mikäli haluatte mukaan suoraan radiolähetykseen, merkitkää viestiin myös yhteystietonne.

Puheluita aletaan ottaa vastaan numerossa 09-144800 lähetyspäivänä klo 18.00.

Juontajina ovat Timo Asikainen ja Katri Henriksson. Ohjelman suunnittelusta vastaa Veikko Ylikojola.

Kuuntele Musiikin voiman sävel on vapaa Yle Radio 1 la 16.8. klo 19.03 ja Yle Areena 30 päivää lähetyksen jälkeen.

Lue lisää kesäsarjasta Musiikin voima.

 • Nancy Dalbergin jousikvartetot hönkivät virkistävästi

  Nancy Dalbergin jousikvartetot hönkivät virkistävästi

  Nordic String Quartet (Heiðrun Petersen ja Mads Haugsted Hansen, viulu, Daniel Eklund, alttoviulu, Lea Emilie Brøndal, sello) lyö pöytään kuluvan vuoden toisen julkaisunsa. Alkuvuodesta se vakuutti Pelle Gudmundsen-Holmgreenin kvartettosarjassa moni-ilmeisellä ja vivahteikkaalla soitollaan.

 • Tunnelmointia ja ikiaikaisuuksien viivähdyksiä

  Tunnelmointia ja ikiaikaisuuksien viivähdyksiä

  Viulisti Pauline Kim Harris sekä taiteiden rajapinnoilla äänistöä luova Spencer Topel yhdistävät yhteisprojektissaan renessanssi- ja barokinajan sävelistöä elektronisiin äänimaisemiin. Yhteissoivuus matkaa ambientin ääniuniversumissa verkkaisesti ja vakaasti kohti tavoittamatonta. Äänite rakentuu kahden teoksen ympärille.

 • Neave Trio jatkaa vahvaa julkaisusarjaansa

  Neave Trio jatkaa vahvaa julkaisusarjaansa

  Vuosikymmenen alussa perustettu yhdysvaltalainen Neave Trio (Anna Williams, viulu, Mikhail Veselov, sello ja Eri Nakamura, piano) esittelee uudella julkaisullaan konserttimaisen kokonaisuuden.

 • Luontevia elektroakustisia liitoksia

  Luontevia elektroakustisia liitoksia

  Maija Hynninen (s. 1977) siirtyy teoksissaan synteettisen ja akustisen äänen välillä samalla niiden rajapintoja, yhteyksiä ja yhdistelmiä tunnustellen. Nyt julkaistut neljä teosta muodostavat läpileikkauksen Hynnisen 2010-luvun elektroakustisesta tuotannosta. Kaikissa teoksissa akustiset elementit limittyvät Hynnisen itsensä toteuttamaan elektroniseen äänistöön.