Hyppää pääsisältöön

Sound City

Dave Grohl ohjaamassaan musiikkidokumentissa Sound City
Dave Grohl. Dave Grohl ohjaamassaan musiikkidokumentissa Sound City Kuva: © Roswell Films dave grohl,Sound City

Dave Grohlin ohjaama hieno musiikkidokumentti uusitaan Teemalla Grohlin uuden Sonic Highways -sarjan jälkeen sunnuntaina 28.12.

Rockmuusikko Dave Grohlin (Nirvana, Foo Fighters) esikoisohjaus Sound City on rakastava dokumenttielokuva Los Angelesissa sijainneesta legendaarisesta levytysstudiosta, jossa äänitettiin niin Nirvanan Nevermind kuin Neil Youngin, Fleetwood Macin ja Tom Pettyn merkkiteoksia.

Sound City oli vuonna 1969 perustettu levytysstudio, joka kukoisti 1970-luvulla. Uusi nousu tapahtui Nirvanan myötä 1990-luvulla, mutta lopulta studio ei enää pärjännyt digitaalisena aikana.

Kun Sound City -studio suljettiin vuonna 2011, Dave Grohl osti studion miksauspöydän itselleen ja alkoi suunnitella elokuvaa studiosta. Elokuvan loppupuolella Grohl kokoaa kotistudioonsa huikean joukon muusikoita tekemään musiikkia Sound Cityn hengessä ja studion vanhan miksauspöydän äärellä. Mukana ovat muun muassa Trent Reznor, Josh Homme, Stevie Nicks, Lee Ving, Rick Springfield, Paul McCartney ja Krist Novoselic.

Lopputuloksena on paitsi hieno musiikkidokumentti ja tribuutti analogiselle musiikinteolle myös "elokuva siitä mikä tekee elämästä elämisen arvoisen", kuten Rolling Stone -lehden arvostelija kirjoitti.

Sound Cityn ensiesitys oli Teemalla vuonna 2013, ja se uusitaan Grohlin uuden Sonic Highways -sarjan jälkeen sunnuntaina 28.12. kello 21 sekä pikauusintana 2.1. myöhäisillassa.

  • Sound City, USA 2013. Dokumenttielokuva, ohjaus Dave Grohl.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa