Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat Suomen suosituimmat tubettajat

Tubettaja on henkilö tai ryhmä, joka tuottaa sisältöä ensisijaisesti videopalveluun.

Tubecon 2014 -nosto // Kuva: YleX

Listalla ei ole otettu huomioon ainoastaan vloggaamiseen keskittyneitä kanavia eikä tubettajia, jotka tuottavat materiaalia ensisijaisesti muualle kuin YouTubeen tai jotka ovat nousseet suosioon muualta kuin internetistä. Suosituimpien vloggaajien lista löytyy Tässä ovat Suomen suosituimmat vloggaajat.

1. TheRelaxingEnd

Suomen Suosituin tubettaja YouTube-tilaajamäärien perusteella on TheRelaxingEnd, joka on puhtaasti pelikanava. TheRelaxinEndillä on YouTubessa peräti 374 000 tilaajaa. TheRelaxingEnd on ladannut YouTubeen peräti 1 654 videota, joista katsotuin on TranZit Round 70 World Record - Jet Gun Strategy - Black Ops 2 Zombies, jota on katsottu yli 2,9 miljoonaa kertaa. Kanavan videoita on yhteensä katseltu häkellyttävät yli 83 miljoonaa kertaa.

TheRelaxingEnd on 16. elokuuta Hartwall Areenassa järjestettävässä tubettajien ja vloggaajien Tubecon-tapahtumassa ehdolla vuoden KV-komeetaksi.

2. Justimusfilm

Suomen toiseksi suosituin tubettaja on hiljattain ensimmäisen levynsä julkaissut parikymppisten Sami Harmaalan, Juho Nummelan ja Joose Kääriäisen kanava Justimusfilms. YouTubesta aina Sosiaalisessa mediassa menestynyt sketsiryhmä sai oman tv-ohjelman pongahtaneella sketsi- ja musiikkiryhmällä on YouTubessa yli 287 000 tilaajaa. Justimusfilmsin suosituimmalla videolla Lanit on lähes neljä miljoonaa katselukertaa. Kaikkiaan Justimusfilmsin videoita on katsottu yli 55 miljoonaa kertaa.

Justimusfilms on Tubeconissa ehdokkaana vuoden sketsikanavaksi.

3. Smoukahontas

Suomen kolmanneksi suosituin tubettaja on kielinaisenakin tunnettu Smoukahontas eli Sara Forsberg. YouTube-videoidensa johdosta levytyssopimuksen yhdysvaltalaisen Capitol Recordsin kanssa solmineella Smoukahontaksella on YouTubessa lähes 197 000 tilaajaa. Smoukahontaksen suosituin video ja samalla katsotuin suomalaistubettajan video on What Languages Sound Like To Foreigners, jota on katsottu oli 12 miljoonaa kertaa. Yhteensä Smoukahontaksen videoita on katsottu yli 24 miljoonaa kertaa, vaikka hännen YouTube-kanavansa on alle vuoden ikäinen.

Smoukahontas on Tubeconissa ehdolla vuoden KV-komeetaksi.

4. LaeppaVika

Neljänneksi suosituin suomalaistubettaja onLaeppaVika, joka on yli 150 000 tilaajallaan Suomen toiseksi suosituin pelikanava. LaeppaVika kertoo YouTube-kuvauksessaan olevan suomalainen kaveriryhmä, joka etsii arjen tylsyyteen viihdykettä videopeleistä. Kanavan katsotuin video on nimeltään Miina-alus, jota on vilkuiltu lähes 375 000 kertaa. Yhteensä kanavan 209:ää videota on katseltu yli 15 miljoonaa kertaa.

Laeppavika on Tubeconissa ehdolla vuoden pelaajaksi.

5. Lakko

Viidenneksi suosituin suomalainen tubettaja onLakko. Lakon videot koostuvat pitkälti peleistä, hupivideoista ja vlogeista. Lakolla on YouTubessa noin 105 000 tilaajaa. Lakon selkeästi suosituin video on nimeltään GTA V – RAP, jossa Lakko paljastaa omat räppitaitonsa. Yhteensä Lakon videoita on palvelussa katsottu lähes 11 miljoonaa kertaa.

Tubeconissa Lakko on ehdolla vuoden pelaajaksi.

YleX on mukana Helsingin Hartwall Areenalla 16. elokuuta järjestettävässä Tubecon-tapahtumassa. Tutustu YleX:n Tubecon-tapahtumasivuun.

Muokattu 16.8.2014 klo 10:55 ensimmäiselle sijalle TheRelaxingEnd ja selvennys siitä, kuinka lista on muodostettu.

Lue myös:

Tässä ovat Suomen suosituimmat vloggaajat

Videobloggaajasta julkkikseksi − tutustu muoti-ilmiön taustoihin