Hyppää pääsisältöön

Sami Hintsanen - Hard to Handle

Hard to Handle on Otis Reddingin kappale vuodelta 1968. Georgian osavaltiosta kotoisin oleva Redding oli suosittu laulaja ja lisäksi muun muassa lauluntekijä, tuottaja ja sovittaja. Hän kirjoitti Hard to Handle -kappaleen yhteistyössä Al Bellin ja Allen Jonesin kanssa. Redding kuoli lento-onnettomuudessa vain 26-vuotiaana vuonna 1967. Kone syöksyi järveen Wisconsinissa, ja ainoastaan yksi taustayhtyeen jäsen selvisi hengissä, kun muut koneessa olleet menehtyivät. Turman syy ei ole selvinnyt, mutta sääolosuhteet olivat huonot.

Hard to Handle on julkaistu kuoleman jälkeen seuraavan vuoden kesällä albumilla The Immortal Otis Redding. Jo heti kuukausi kuolemansa jälkeen Redding nousi listoille singlenä julkaistun jättimenestyskappaleensa (Sittin' on) the Dock of the Bay ansiosta. Tämä kappale oli ensimmäinen, joka nousi Billboard Hot 100 -listan kärkeen postuumisti julkaistuna. Se sai myös kaksi Grammya. Elämäntyöstään Otis Reddingille myönnettiin Grammy vuonna 1999.

Hard to Handle ei pärjännyt listoilla yhtä hyvin kuin (Sittin' on) the Dock of the Bay, esimerkiksi Billboardin R&B-listalla se ylsi sijalle 38. Kappaleesta on kuitenkin vuosien saatossa tehty runsaasti eri versioita - lukuisia jo julkaisuvuonna. Hard to Handle oli esimerkiksi kiinteä osa Grateful Dead -yhtyeen livesettiä vuodesta 1969 vuoteen 1971.

 • Pääsiäisenä nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista

  Pääsiäisen musiikkiohjelmia

  Pääsiäisviikonloppuna nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista. Kuunneltavaa löytyy runsain mitoin klassisen musiikin ja hartaiden sävelten ystäville, ja herkkopaloja on tarjolla myös gospelin ja kevyemmän musiikin kuuntelijoille.

 • Naistenpäivänä soi naisten tekemä musiikki

  Tässä koottuna naistenpäiväteemaisia musiikkiohjelmia.

  Naistenpäivän kunniaksi tässä koottuna tietoa naistenpäiväteemaisista ohjelmista. Radiopainotteisessa listauksessa löytyy kuunneltavaa niin kansanmusiikin rakastajalle, bluesin ystävälle kuin klassisen musiikin kuuntelijoille. Tv-ohjelmista listalla ovat Minun musiikkini -jaksot, joissa päähenkilöinä ovat Chisu, Sanni, Iisa, Mariska, Maija Vilkkumaa, Ellinoora ja Litku Klemetti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.