Hyppää pääsisältöön

Eva ja Manu paljastavat itsestään uuden puolen

YleX:n Viikon albumi soi Evan & Manun Cinnamon Hearts. Kuuntele levy täältä!

Eva & Manu // Kuva: Essi Lamppu

Eva & Manu ovatranskalais-suomalainen pop-folkduo, Eeva Louhivuori ja Emmanuel Leudic. Pariskunnan omaa nimeä kantanut debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2010 Euroopan reissun päätteeksi. Uusi albumi vaati myös uusien inspiraatiolähteiden etsintää.

- Muutimme viime vuonna Nurmijärvelle sitä varten, että halusimme tehdä uuden levyn täysin rauhassa. Elämä oli ollut hektistä ja paljon oli tapahtunut. Aloitimme levyn tekemisen kaikessa rauhassa ja prosessi oli hankala saada käyntiin. Edellisen levyn kanssa olimme nimenomaan reissanneet ja se syntyi Euroopan matkalla älyttömän spontaanisti, eikä sitä tarvinnut hirveästi suunnitella, Eva kertoo.

Eva ja Manu kertoivat, että he ovat joutuneet miettimään ja suunnittelemaan toista albumia huolellisesti.

- Meidän on pitänyt istua kunnolla yhdessä alas ja aloittaa säveltäminen. Se on ollut jo itsessään todella inspiroivaa, koska olemme joutuneet tutustumaan toisiimme uudelleen kappaleen tekijöinä ja työparina, Eva kertoo.

Pariskunta paljastaa, että heillä on musiikkia tehdessä periaate. Jokaisen kappaleen on myös toimittava vaikka acappellana nurkassa soitettuna. Tämän jälkeen kappaletta voidaan tuottaa pidemmälle vahvemmilla biiteillä ja elektrosoundeilla. Vuonna 2010 julkaistu debyyttialbumi esitteli Evan ja Manun rauhallisempaa folkmaista puolta. Uuden albumin myötä näitä tyylejä haluttiin uudistaa.

- Ensimmäisen levyn aikoihin kiertelimme Euroopassa ja mukanamme oli vain akustinen kitara, koska sähköä ei ollut saatavilla. Olemme aina olleet kiinnostuneita syntikkasoundeista, rumpukoneista sekä elektronisemmasta tyylistä, joten halusimme kokeilla uuden levyn kanssa jotain uutta. Emme halunneet toistaa samaa, toteaa Manu.

Toinen Evan ja Manun kokopitkäalbumi julkaistaan 29. elokuuta. Albumi kantaa nimeä Cinnamon Hearts. Duon monipuolinen osaaminen tulee albumissa esille ja näyttää heistä uuden puolen. Kokonaisuus vaihtelee tutuista rauhallisista folktunnelmista rockiin sekä elektroniseen syntikkapoppiin. Albumin tuotannosta vastaa Olavi Louhivuori sekä soulmies Tuomo Prättälä.

- Tuomo on tuonut tosi paljon omaa tyyliään levyllemme ja annoimmekin hänelle vapaat kädet. Kuunneltuamme hänen uusinta _The New Mystique -_albumia tajusimme, että jotain tämän tyyppistä haluamme tehdä – olisimme täydellinen combo.

Kuuntele lisää Evan ja Manun kertomuksia ja mietteitä Cinnamon Hearts -albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa!