Hyppää pääsisältöön

Kotimainen elektropop-lupaus nousee Kellarista kuuhun!

Nancyn Moonchild soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona.

Nancy // Kuva: YleX Kellari

Jyväskylästä kajahataa alkusyksyn kiihkein elektropala, joka saa haikailemaan superkuun perään vielä vuosien jälkeenkin!

Nancy on kahdeksan vuotta sitten perustettu nelikko, joka julkaisi debyyttialbuminsa IDDQD:n viime vuonna ja sai aikaan stadionien kokoisella popillaan mystistä pöhinää maamme musiikkimedioissa. Uuden musiikin iltavuoro on noteerannut lupaavan omakustannebändin YleX Kellarin kautta useampaan otteeseen, ja hehkuttanut sitä mm. näin:

"Biiseissä on säilytetty upea ilmava ja maalaileva tunnelma, mutta kuulija palkitaan myös pienten elementtien hoksaamisesta. Yhdessä näistä muodostuu komeita mielikuvia, jotka jäävät mieleen kaikumaan Magenta Skycoden hengessä."

Bändi julkaisee perjantaina kakkosalbuminsa Seas Surrounding oikean levy-yhtiön kautta ja pääsee kenties samalla lunastamaan paikkansa kotimaisen elektropopin kärkikastissa. Viikon tehoksi valikoitunut levyn ykkössinkku Moonchild ainakin asettaa odotukset korkealle!

Kyseessä on hyvin tumman haikeissa vesissä tähtitaivaalle raketin lailla suuntaava kappale, joka odottaa ympärilleen kuulaitten ja pimenevien syysiltojen luomaa taikaa. Parhaiten tähdenlentojen tarkkailuun sopiva kappale on uskollinen samoille esikuville, joita kumartavat kotimainen Iconcrash tai tanskalainen Mew.

Onko tässä kappale, joka tuo lohtua ja turvaa päättyvän kesän ja alkavan syksyn murrokseen?

Nancy