Hyppää pääsisältöön

Pariskunta nukkui Helsingissä patsaan juurella yön: Fiilis oli aika surrealistinen

Helsingin keskustassa voi yöpyä patsaan juurella, hotellihuoneessa.

Manta-hotelli Helsingin keskustassa on rakennettu Havis Amanda -patsaan ympärille. // Kuva: Yle

Japanilainen taiteilija Tatzu Nishi on ideoinut Helsingin keskustaan pienen rakennelman, jonka tarkoituksena on esitellä kaupungin yksi tunnetuin teos uudella tavalla. Helsingin kauppatorilla seisovan Havis Amanda -patsaan ympärille on rakennettu hotellihuone.

Maanantain vastaisena yönä patsaan vierellä nukkui Harri Dahlgren tyttöystävänsä kanssa. Hän kertoi kokemuksestaan Ylen aamu-tv:ssä.

– Täytyy myöntää, että fiilis on aika surrealistinen. Olemme tässä ihan keskellä Helsingin keskustaa. Vietimme eilen romanttista iltaa tyttöystävän kanssa ja tulimme sitten yöksi, Dahlgren kertoo puhelinhaastattelussa Ylen aamu-tv:ssä.

Hotellihuoneen sisällä Mantan patsas nousee keskeltä parisängyn etuosaa.

– Vaikka meillä on käytössä juhlava parisänky, niin hivuttauduimme tuonne Mantan takapuolelle nukkumaan, Dahlgren sanoo.

Patsaan juuressa yöpynyt kertoo Ylelle ymmärtäneensä japanilaistaiteilijan tavoitteen heti, kun hän oli kuullut siitä.

– Luin tästä keväällä netistä. Oivalsin heti, mitä taiteilija oli tavoitellut. Vaikka olen mennyt patsaan ohi varmaan tuhansia kertoja, niin aika harvoin olen kiinnittänyt huomiota. Tajusin, että tämä on loistava tilaisuus nähdä, millainen tämä patsas on. Tämä on yhteistä omaisuutta.

Teos on valmistunut osaksi Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

Kuuntele haastattelu ja katso kuvat erikoisesta hotellista kohdasta 4:22.

Lue lisää Yle Uutisista.

Lähteet: Yle Uutiset