Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Piripäiväkirja

Pinjan elämä pyörii päihteiden ympärillä. Nyt Pinja hakee elämäänsä muutakin sisältöä. Miten Pinjan käy? Yle kuvapalvelu.
Pinjan elämä pyörii päihteiden ympärillä. Nyt Pinja hakee elämäänsä muutakin sisältöä. Miten Pinjan käy? Yle kuvapalvelu. Kuva: Pinjan elämä pyörii päihteiden ympärillä. Nyt Pinja hakee elämäänsä muutakin sisältöä. Miten Pinjan käy? Yle kuvapalvelu. dokumenttiprojekti: piripäiväkirja

Pinjalle päihteet tarjosivat yhteyden äitiin. Minkä varaan Pinjan ja äidin elämä rakentuu kun kumpikin yrittää päästä kuiville. TV1 ma 1.9. klo 21.30 .

Useita yhteiskunnaallisia dokumentteja ohjanneen Marja Kurikan Piripäiväkirja -dokumentti kuvaa äidin ja tyttären päihteiden käyttöä ja yritystä päästä kuiville.

Dokumentissa seurataan parikymppistä Pinjaa, joka kertoo elämästään purkaen tunteitaan itsekuvaamaansa videopäiväkirjaan. Päihteiden käyttö on ollut aina osana Pinjan elämää.

Pinja huostaanotettiin nuorena muiden sisarustensa tavoin. Rakkauden, läheisyyden ja äidin kaipuu saa Pinjan etsimään uutta suhdetta äitiin. Uusi yhteys äitiin löytyi Pinjan aikuistuessa yhteisen pirinkäytön kautta. Äidistä tuli Pinjalle ystävä, jonka kanssa jakaa päivittäinen taival.

Turussa kuvatussa dokumentissa seurataan vuoden ajan Pinja ja hänen äitinsä elämää. Kuvausten aikana Pinja saavuttaa pisteen, jossa hän haluaa eroon aineista hakeutumalla korvaushoitoon. Hoidon onnistumiseksi Pinja joutuu ottamaan etäisyyttä äitiinsä, mutta kuinka voimakas on rakkaudenkaipuu ja entisen elämäntyylin vetovoima?

Lue lisää dokumentista

Musiikkia dokumentista Piripäiväkirja

Kommentit