Hyppää pääsisältöön

Toiveuusintajakso: Menneisyyden vangit ja Beatles-diggarit

Sami Hintsanen, Virve Rosti, Freeman, Jiri Nikkinen ja Kari Pesonen
Sami Hintsanen, Virve Rosti, Freeman, Jiri Nikkinen ja Kari Pesonen Kuva: Yle kari pesonen

Tämänkertaisessa toiveuusintajaksossa nähdään vuoden 2012 ensimmäinen Tartu Mikkiin -jakso. Sami Hintsasen ja Tartu Mikkiin -orkesterin johdolla mukana kilpailemassa ovat Vicky Rosti, Freeman, Jiri Nikkinen ja Kari Pesonen.

Elävät Suomi-legendat Vicky Rosti ja Freeman ovat solisteja parikymmentä vuotta toimineessa Menneisyyden vangit -kokoonpanossa. Freeman puolestaan on julkaissut Uusi Fantasia -yhtyeen kanssa neljännen sooloalbuminsa ja ollut mukana Hectorin Aika Matka 1966–2011 -kiertueella.

Jiri Nikkinen ja Kari Pesonen saapuvat haastamaan Rostin ja Freemanin. Jiri Nikkinen tunnetaan Suomen virallisena Beatles-diggaajana ja Clifters-yhtyeen kitaristi-laulajana. Clifters hajosi vuonna 1992, mutta starttasi uudelleen 10 vuoden tauon jälkeen – ja on sillä tiellään. Nikkinen soittaa myös Beatles-tribuuttikeikkoja trionsa kanssa. Kari Pesonen on Puolikuu-yhtyeen solisti ja keulahahmo. Hän on myös säveltänyt ja sanoittanut valtaosan yhtyeen tuotannosta. Parikymmentä vuotta toiminut bändi julkaisi tuoreimman albuminsa vuonna 2012. Puolikuun englanninkielinen tuotanto on julkaistu Pospisil-nimellä.

Sami epäilee, että yksi kilpailijoista osaa kaikki maailman biisit – kukahan tämä epäilty nelikosta on? Ja jos tällainen viisuoraakkeli on mukana kisassa, niin voiko mikään pelastaa vastajoukkuetta, edes bonus? Niin kuin monta kertaa aiemminkin, juuri kun alkaa näyttää siltä että peli on pelattu, on se oikeasti vasta alkamassa. Ratkaisu saattaa tälläkin kerralla jäädä duettofinaalin pistejakoon! Tahti kiihtyy, sävellajit nousevat ja jälleen kerran ahkerimmin mikkiin tarttuva joukkue vie voiton kotiin!

Perjantaina 22.8. klo 21.00 kanavalla YLE TV2.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.

Uusimmat sisällöt - Tartu mikkiin

 • Sami Hintsanen - Have Yourself a Merry Little Christmas

  Tämä klassikko jos mikä virittää joulumielelle!

  Have Yourself a Merry Little Christmas on legendaarinen joululaulu, jonka alun perin esitti vuonna 1944 Judy Garland MGM:n musikaalielokuvassa Meet Me in St. Louis. Frank Sinatra levytti myöhemmin uudelleen sanoitetun version, josta on tullut alkuperäistäkin suurempi jouluinen merkkipaalu.

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • Sami Hintsanen - Kaunis maailma

  Käännösversio Sam Cooken ja Lou Adlerin kappaleesta.

  Kaunis maailma on käännösversio soulin pioneerin Sam (Samuel) Cooken sekä Lou Adlerin ja Herb Alpertin kappaleesta Wonderful World, toisinaan kappale nimetään (What a) Wonderful World, mikä saattaa sekoittua helposti Louis Armstrongin tunnetuksi tekemään What a Wonderful World -kappaleeseen.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.

 • Kaija, Kake, Tarja, Markku & Sami - Elämältä kaiken sain

  Iskelmällisen illan kruunaa tämä hieno käännöskappale.

  Toiveuusintajakson loppubiisinä kuullaan kappale Elämältä kaiken sain, joka Suomessa tunnetaan parhaiten Pepe & Paradisen versiona. Kappale on käännöshitti, ja se on alun perin kolmen tekijän, Roger Cookin, Roger Greenawayn ja Tony Macalayn (syntyjään Anthony Instone), käsialaa.

 • 20.8. Toiveuusinta: Kaija Lustila, Kake Randelin, Tarja Lunnas ja Markku Aro

  On finnhitsmäisen toiveuusinnan aika!

  Suomalaisen iskelmän hehkuvankuumasta ytimestä on hyvä aloittaa ihana viikonlopun vietto. Ensi lauantaina Tartu Mikkiin -studion valtaavat syvälle selkäytimeen pureutuneiden kappaleiden tulkitsijat suoraan Finnhits-tehtaan johtoportaasta. Arvon leidit ja herrat: Kaija Lustila, Kake Randelin, Tarja Lunnas ja Markku Aro!

 • Sami Hintsanen - Superstitious

  Sami tulkitsee tällä kertaa ruotsalaista Europe-yhtyettä.

  Superstitious on ruotsalaisen Europe-yhtyeen kappale vuodelta 1988. Se julkaistiin singlenä yhtyeen neljänneltä Out of This World -albumilta.

 • Pate, Jussi, Juri, Heikki ja Sami - Synnyimme lähtemään

  Bruce Springsteeniä Juicen suomentamana.

  Synnyimme lähtemään on tamperelaisen Pauli Antero Mustajärven eli tutummin Pate Mustajärven singlejulkaisu vuodelta 1986. Popedan keulahahmona ja suorastaan legendana eläessään tunnettu Mustajärvi on myös tehnyt vuosien varrella mittavan uran sooloartistina. Tätä puolta edustaa Synnyimme lähtemään -kappale, jonka on kääntänyt Juice Leskinen. Kappaleessa soittaa myös Leskisen yhtye Grand Slam.

 • 30.7. Toiveuusinta: Pate Mustajärvi, Jussi Aaltonen, Heikki Salo ja Juri Lindeman

  Se on moro ny! Manserokin aatelisto on paikalla!

  Lauantaina kuulemme peritamperelaisten musamiesten keikkakilometrien karaisemaa laulua ja hyvän kaverimeiningin saumaamaa rehtiä laulukisaamista. Pitäkää hatuistanne kiinni, sillä rotvallin reunalta studioon marssii kolme kierrosta veivaamaan ja yleisön pään sekoittamaan Pate Mustajärvi, Jussi Aaltonen, Heikki Salo ja Juri Lindeman!

 • Saara, Suvi, Ilari & Lauri - Piste

  Piste on Stella -yhtyeen kappale.

  Piste on Stella-yhtyeen kappale. Stella oli joensuulainen vuonna 2002 perustettu yhtye, joka neljän albumin ja yhden kokoelman jälkeen lopetti toimintansa kesällä 2013.