Hyppää pääsisältöön

Viimeinen tango Halifaxissa

viimeinen tango halifaxissa, yle tv1
Celia (Anne Reid) ja Alan (Derek Jacobi) kohtaavat elämässään uusia käänteitä. viimeinen tango halifaxissa, yle tv1 viimeinen tango halifaxissa

TV1 perjantaisin 31.7. - 4.9.2015 klo 19.00 - 19.50 (1. tuotantokausi uusintana)
TV1 perjantaisin 11.9. - 16.10.2015 klo 19.00 - 19.50 (2. tuotantokausi uusintana)
TV1 perjantaisin 23.10. - 27.11.2015 klo 19.00 - 20.00 (uusi 3. tuotantokausi)
Yle Areenassa 7 päivää

Riemastuttava, palkittu draamasarja Viimeinen tango Halifaxissa (7) kertoo siitä, kuinka kaksi kypsässä iässä olevaa nuoruudenystävää löytää toisensa jälleen. Tällä kertaa netin välityksellä.

TV1 esittää uusintana sarjan kaksi tuotantokautta. Uusi kolmas tuotantokausi nähdään heti perään. Sarjaan on tulossa myös neljäs tuotantokausi.

Vielä ehtii rakastua

Alan (Derek Jacobi) ja Celia (Anne Reid) ovat tahoillaan perustaneet perheen, onnellisena tai vähemmän onnekkaana. Nyt kumpikin heistä on yksin ja asuu lähellä aikuista tytärtään, joilla on omat taakkansa kannettavanaan.

viimeinen tango halifaxissa, yle tv1
viimeinen tango halifaxissa, yle tv1 viimeinen tango halifaxissa
Alan ja Celia uskaltavat jo heittäytyä ennakkoluulottomasti elämänvirran vietäväksi, eihän aikaa ole enää loputtomiin hukattavaksi.

Ensimmäinen kohtaaminen lähes kuuden vuosikymmenen jälkeen paljastaa viimein, miksi heidän tilaisuutensa meni ohi silloin kerran.

Onko yhteinen tie tästä eteenpäin tippaakaan tasaisempi?

Tytärten elämä sekaisin

Celian tytär Caroline (Sarah Lancashire) ja Alanin tytär Gillian (Nicola Walker) toivovat vanhemmilleen hyvää. Heitä hämmentää ripeys, jolla rakkaudesta höperöitynyt pari tarttuu uuteen tilaisuuteen.

Tyttärien omastakaan elämästäkään ei puutu draamaa. Gillianin elämä näyttää olevan kroonisesti sekaisin, Gillian on taas onnensa kukkuloilla.

Muissa rooleissa nähdään Tony Gardner, Dean Andrews ja Nina Sosanya. Kolmannella kaudella joukkoon liittyvät muun muassa Rupert Graves ja Michelle Hurst.

Sarja palkittiin BAFTAlla vuoden 2013 parhaana draamasarjana. Käsikirjoittaja Sally Wainwright sai käsikirjoittajan BAFTA-palkinnon. Wainwright on käsikirjoittanut myös TV1:llä esitetetyn sarjan Scott & Bailey.

Last Tango in Halifax. Tuotanto: BBC/Red Production Company, 2012 - 14.

Muualla verkossa:
Last Tango in Halifax (BBC)

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.