Hyppää pääsisältöön

Yle Live: Pepe & Saimaa

Pepe Willberg Ruisrockissa 2014 (Pepe & Saimaa)
Pepe Willberg Ruisrockissa 2014 (Pepe & Saimaa) Kuva: Yle kuvapalvelu pepe & saimaa

Pepe Willbergin ja Matti Mikkolan yhteistyönä syntynyt levy on suomalaisen pop-historian kaikkien aikojen comebackeja.

Massivisen orkesterin ja kuoron säestyksellä esiintynyt Pepe Willberg eli Pepe & Saimaa nähtiin ensi kertaa konsertissa Ruisrockin Rantalavalla heinäkuussa 2014. Tehosekoittimen kitaristina ja biisintekijänä tunnettu Matti Mikkola johti jättimäisen bändin ja Espoon laulu -kuoron poikkitaiteellisen konsertin. Yle Liven konserttitaltiossa nähdään myös Pepe Willbergin ja Matti Mikkolan haastattelut, toimittajana Veli Kauppinen.

Yle Live: Pepe & Saimaa Teemalla su 24.8. klo 21.45, la 30.8. klo 14.50 ja su 31.8. klo 19.00. Myös Yle Areenassa 4.9. asti.

Yle Uutiset: Pepe uransa huipulla

Yle Puheen haastattelussa Pepe Willberg ja tuottaja Matti Mikkola kertovat mielenkiintoisen syväanalyysin uuden levyn äänitysprosessista:

Lue myös: Pepe & Saimaa vaati tuottajan ja laulajan sisuuntumista

 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema