Hyppää pääsisältöön

Tuleva toiveuusintajakso 29.8.: Yön taikaa

Yön taikaa
Yön taikaa Kuva: Yle jukka mänty-sorvari

Tänä perjantaina Yön sankarit saapuvat Tartu Mikkiin -studioon! Vasemmassa reunassa duetoivat Suvi Teräsniska ja Olli Lindholm, ja oikeassa reunassa yhdessä laulavat Miina Mikkonen ja Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari. Illan artistit liittyvät kaikki jollain lailla Yö-yhtyeeseen, jonka keulahahmo ja alkuperäisjäsen Lindholm on.

Lindholm ja Suvi Teräsniska ovat toisilleen tuttuja; Teräsniska oli jo vuonna 2006 laulamassa Yön kiertueella. Viime vuonna Suvi voitti Syksyn Sävel -kilpailun kappaleella Täydellinen elämä. Olli Lindholm ja Yö ovat julkaisseet jo yli 30 albumia, tuorein Pelko ja Rakkaus -albumi on marraskuulta 2012. Uusin albumi ilmestyy 17.10.2014 ja se kantaa nimeä Hyvässä ja pahassa.

Miina Mikkonen on tuttu bilebändi Kermasta sekä Dannyn taustakuorosta ja Euroviisu-kuoroista. Hän on ollut lisäksi Yön 30-vuotisjuhlakiertueella mukana. Vahva kytkentä Yöhön on myös Skädäm-yhtyeen entisellä solistilla Frogleylla. Hän nimittäin soitti yhtyeessä rumpuja 1990–2002. Nyt Frogley on näyttelijä-rumpalina tamperelaisessa Musiikkiteatteri Palatsissa ja keikkailee sen lisäksi ahkerasti.

Hyvällä fiiliksellä mennään tietysti, varsinkin kun tutussa porukassa ollaan! Suomi-herkkujen lisäksi Eevan johdolla tarjoillaan englanninkielistä rokkiklassikkoa ja megaiskelmää. Illan artistinelikko näyttää yleisölle duettojen duetot ja stemmojen stemmat kerrassaan vaivatta! Studioon on nyt tultu laulamaan, rokkaamaan ja joraamaan. Kisaaminen voi vaikuttaa tässä ilakoinnissa vain mukavalta lisältä, mutta kyllä muuten sininen valo syttyy melkoisella vauhdilla. Joku valittaa hirveää hikeäkin! Ilta vaihtuu yöksi tasaisesti heittelevällä pistesaldolla, mutta miten nämä maestrot selviävät duettofinaalin kompastuskivistä? Se jää nähtäväksi illan jaksossa! Tänään muuten nähdään myös ehkä aavistuksen verran erikoisesti pukeutuneita näytteenantajia.

Perjantaina 29.8. klo 21.00 kanavalla YLE TV2.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.