Hyppää pääsisältöön

Lapine, klingon, kobaia ja meronia... Avaruusromua 24.8.2014

Avoinna oleva suu
Avoinna oleva suu Kuva: YLE huuto

Lapine, klingon, kobaia ja meronia...

Millaisia kieliä ovat gnomish ja sindarin? Ketkä puhuvat borduriaa ja syldaviaa? Ketkä laulavat meronian kielellä ja miksi? Avaruusromussa kuunnellaan outoa kieltä ja kummallista musiikkia: psykedeelistä haitarisinfoniaa, kamelimusiikkia, improvisaatiota, tummaa ambientia ja itse tehtyjä oskillaatoreita. Mukana Aki Peltonen, Tunto, Jussi Vaarala, Telefantastico, Vääristymä ja Sarana. Toimittajana Jukka Mikkola.

Avaruusromua - soitettu musiikki 24.8.2014
AKI PELTONEN: Consecration (Armor Gravil Fernum)
AKI PELTONEN: Fraternity (Armor Gravil Fernum)
TUNTO: Camel Riding Music (Huvi)
JUSSI VAARALA: Moon Dance (nettijulkaisu)
TELEFANTASTICO: Acceptance (Death Poems)
TELEFANTASTICO: Guilt (Death Poems)
VÄÄRISTYMÄ: Kaukana (Malmusic Oceans -kokoelma, nettijulkaisu)
SARANA: srn2014_06_27 / Live at Korjaamo (nettijulkaisu)

(Ohjelma on kuunneltavissa Areenassa 30 päivän ajan ensilähetyksestä)

Telefantastico: Acceptancen ja Guiltin yhdistelmästä tehty musiikkivideo You Tubessa:

Death poems

.. ja bonus (klingonin kielellä):

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua