Hyppää pääsisältöön

Black Power Mixtape

Angela Davis dokumenttielokuvassa Black Power Mixtape
Angela Davis dokumenttielokuvassa Black Power Mixtape Kuva: Yle Kuvapalvelu angela davis

Sähäkkä kollaasielokuva mustien pantterien noususta ainutlaatuisen, Ruotsin tv:n arkistoista löytyneen filmimateriaalin ja musiikin keinoin kerrottuna.

Black Power Mixtape on harvinaisesta filmimateriaalista ja hienosta musiikista rakennettu komea ja sähäkkä kollaasielokuva Black Power -liikkeen noususta roturistiriitojen ja Vietnamin sodan jakamassa Amerikassa 1960-luvun lopulla. Kuviin ovat tallentuneet monet Black Power -liikkeen johtajat kuten Angela Davis, jota on haastateltu vankilassa, sekä Stokely Carmichael, jota on kuvattu äitinsä kotona. Mukana ovat myös Eldridge Cleaver, Bobby Seale ja Huey P. Newton.

Ruotsin televisiolle SVT:lle vuosina 1967–1975 kuvatus uutis- ja ajankohtaismateriaalista sekä upeasta uudesta musiikista kootun "kokoelmakasetin" eli kompilaatioelokuvan on ohjannut Göran Hugo Olsson. Elokuvan ääniraidalla, uusissa haastatteluissa puhuvat muun muassa Erykah Badu, Harry Belafonte ja The Rootsin Questlove, joka on myös tuottanut elokuvan musiikin.

Black Power Mixtape sai tv-ensi-iltansa mustaa valtaa käsitelleessä Teemalauantaissa helmikuussa 2014. Myös Olssonin aiempi dokumenttielokuva Am I Black Enough for You on esitetty Teemalla. Olssonin uusin ohjaus Concerning Violence esitetään Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla syyskuussa 2014 sekä myöhemmin Ylessä.

Yle Teema 19.9. klo 23.15

  • Black Power Mixtape (The Black Power Mixtape 1967–1975), Ruotsi 2011. Ohjaus Göran Hugo Olsson.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa