Hyppää pääsisältöön

Naurun tasapaino 2013 - Mitä kisan jälkeen tapahtui

Kuvassa vasemmalta: Nickolay Antonov, Tommi Tuominen, Marju-Nella Kivimäki, Jaakko Suomala, Johanna Tohni, Tomi Walamies, Joonas Korhonen, Mika Kivinen, Robert Pettersson ja Joonatan Pitkänen. Jussi Nahkuri/Yle Kuvapalvelu
Kuvassa vasemmalta: Nickolay Antonov, Tommi Tuominen, Marju-Nella Kivimäki, Jaakko Suomala, Johanna Tohni, Tomi Walamies, Joonas Korhonen, Mika Kivinen, Robert Pettersson ja Joonatan Pitkänen. Jussi Nahkuri/Yle Kuvapalvelu Kuva: Kuvassa vasemmalta: Nickolay Antonov, Tommi Tuominen, Marju-Nella Kivimäki, Jaakko Suomala, Johanna Tohni, Tomi Walamies, Joonas Korhonen, Mika Kivinen, Robert Pettersson ja Joonatan Pitkänen. Jussi Nahkuri/Yle Kuvapalvelu naurun tasapaino 2013

Naurun tasapaino eroaa muista kykykilpailuista siinä, että sen tarkoitus ei ole rekrytoida artisteja omaan palvelukseensa eikä luoda koomikoista myyntituotteita. Koomikot saavat kokemuksesta tulleen opin ja hyödyn yksin omaan käyttöönsä ja jatkavat kisan jälkeen komiikkaansa kukin omalla tavallaan. Tässä lyhyesti kisan jälkeisiä kuulumisia ensimmäisen kauden kilpailijoilta.

ROBERT PETTERSSON
Naurun tasapainon voitto löi Robertin ällikällä ja vei miehen Ilari Johanssonin ja Riku Suokkaan kanssa maanlaajuiselle voittokiertueelle. Jos ”Lauteilla” kiertuekeikat menivät ohi, niin ei hätää, show on saatavilla myös DVD:llä. Voiton myötä Robertin keikkamäärät ovat muutenkin kasvaneet räjähdysmäisesti ja syksyn aikana Robertin voi nähdä mm. Helsingin, Jyväskylän ja Turun stand up –festivaaleilla. Kuka ties Robert palaa ruutuun jossain elementissä myös Naurun tasapainon kakkoskaudella

Seuraa Robertia twitterissä @Kromiperse tai facebookissa

TOMMI TUOMINEN
Jäätyään Naurun tasapainossa täpärästi kakkoseksi, Tommi ja kolmanneksi tullut Tomi Walamies suuntasivat omalle ”Häviäjät” –kiertueelle ympäri Suomen. Kuluneen vuoden aikana Tommi on myös debytoinut lukuisilla Suomen stand up –festivaaleilla sekä keikkaillut ahkerasti aina San Franciscoa myöten. Lisäksi Tommi on ollut mukana perustamassa Tampereelle Nousevan Komiikan Festivaalia, jossa uudet kyvyt pääsevät esittäytymään. Tänä syksynä Tommia voi nähdä ja kuulla myös Naurun tasapainon extra-ohjelmassa sekä Radio Puheen puolella, jossa Tommi keskustelee viikottain ohjelmasta Ismo Leikolan kanssa. Tommin voi bongata myös vierailevan tuomarin jakkaralta Naurun tasapainon toisella kaudella.

Lue lisää: www.tommituominen.com

TOMI WALAMIES
Naurun Tasapainon finaalin jälkeen Tomi teki Tommi Tuomisen kanssa maanlaajuisen ”Häviäjät” –kiertueen, ja loppusyksystä Tomin keikkakalenteri oli jo täyttynyt niin, ettei Tomi ehtinyt edes nukkua pikkujoulukautena. Keväällä 2014 työt laajenivat myös tv:n puolelle, kun Tomin vitsikynä valjastettiin käyttöön Yleleaksin käsikirjoitustiimissä. Naurun tasapainosta jäi muutakin käteen: rankan urakan myötä rutiini kehittyi ja Tomi on pystynyt kirjoittamaan räätälöityä materiaalia keikalle kuin keikalle.

Seuraa Tomia Twitterissä @tomiwalamies

JOONAS KORHONEN
Joonaksen kohtaloksi tuli pudota kisasta viimeisenä ennen finaalia, mutta Joonas näytti kaikille närhen munat voittamalla Vuoden stand up -tulokas -kisan syksyllä 2013. Aiemmin tittelin ovat pokanneet mm. Ismo Leikola, Krisse Salminen ja Robert Pettersson. Keikkatahti on tittelin pokkaamisen jälkeen kiristynyt entisestään ja syksyllä 2014 Joonas debytoi myös Helsinki Comedy Festivalilla.

Joonaksen kotisivut aukeavat pian osoitteessa: www.punainenposteljooni.net

JOONATAN PITKÄNEN
Joonatanin kysyntä markkinoilla kasvoi ohjelman myötä siinä määrin, että mies päätti muuttaa töiden perässä Jyväskylästä pääkaupunkiseudulle. Stand up –keikat ovat lisääntyneet tiiviisti, mutta Joonatanin esiintymistaidot ja lavasäteily huomattiin muuallakin, ja tästä syksystä eteenpäin Joonatan nähdään TV1:llä kulttuuriohjelma Stradan uutena juontajana!

Lue lisää Joonatanin Facebookista

JOHANNA TOHNI
Ohjelman myötä Johannan keikkatahti on tiivistynyt hurjasti ja Johanna on siirtynyt open mic klubeilta enemmissä määrin ammattilavoille. Hänet voi nähdä tänä syksynä mm. festivaalilavoilla Helsingissä, Joensuussa ja Rovaniemellä, sekä pian myös ”Stand up for Movember – Eturauhasturvaajat” -kiertueella ympäri maan!

Johannan tulevat keikat löydät täältä: www.johannatohni.fi

NICKOLAY ANTONOV
Keikkailtuaan syksyn ympäri Suomea mm. Paukutusjengin vierailevana tähtenä, Nickolay päätti laajentaa yleisöään sekä kielellisesti että maantieteellisesti, ja muutti vuoden vaihteessa Moskovaan. Nyt miehellä on itänaapurin pääkaupungissa oma, Venäjän ensimmäinen englanninkielinen stand up –klubi, Moscow Comedy Bar.

MARJU-NELLA KIVIMÄKI
Marju-Nellan keikkatahti ei ole kisan jälkeen hellittänyt, päinvastoin. Hän tekee klubikeikkojen ohella jatkuvasti hää-, polttari- ja yrityskeikkoja, sekä omien sanojensa mukaan ”soluttautumisia & stand uppia”.

Marju-Nellan menoa voit seurata facebookin kautta

MIKA KIVINEN
Mika piti alkuvuodesta pienen keikkatauon ja lataili akkujaan. Nyt hän on palannut lavoille elämänsä iskussa. Itsekin punkia soittava puujalkahuumorin mestari on nähty viime aikoina keikalla stand up –klubien lisäksi myös mm. punk- ja metallifestareilla.

Lisätietoja Mikan Facebookista

JAAKKO SUOMALA
Jaakko putosi kisasta ensimmäisenä, mutta se ei estänyt häntä voittamasta Pohjoismaiden suurimpien komediafestivaalien Kong showta vielä samana keväänä. Jyväskylässä vaikuttava Jaakko on tuttu vieras lavoilla ympäri maan, viihdyttämässä niin firmojen bileissä kuin perinteisillä komediaklubeillakin.

Tietoa Jaakon keikoista yms. www.jaakkosuomala.fi

Teksti: Kaisa Pylkkänen

Suomen suurin stand up -kilpailu palaa entistä hauskempana! Yle TV2 torstaisin alkaen 4.9. klo 21.00 Luvassa on 8 jaksoa sekä live-finaali.

Yle TV2