Hyppää pääsisältöön

Gran Hotel

Gran hotel. Yle kuvapalvelu.
Gran hotel. Yle kuvapalvelu. Kuva: Gran hotel. Yle kuvapalvelu. gran hotel

Espanjan vastine Downton Abbeylle, Gran Hotel (12) (Gran Hotel, S1-3) on valheita ja viettelyksiä tulviva uusi, monesti palkittu epookkidraamasarja, joka sijoittuu vuoteen 1905. Yle Teema esittää sarjan kaikki kolme kautta, yhteensä 66 nautittavaa jaksoa.
Gran Hotel uusitaan kesän 2016 aikana 30.5. alkaen maanantaista torstaihin joka päivä klo 19.

Hulppea hotelli fiktiivisessä Cantaloan kylässä palvelee pieteetillä asiakkaitaan. Hotellin johto on tätä nykyä leskeksi jääneen Doña Teresan käsissä, joka on juuri julkistamassa tyttärensä Alician kihlausta miehen kanssa, jolle hän myös luovuttaa hotellinjohtajan tehtävän.

Samaan aikaan hotelliin saapuu köyhistä oloista oleva komea nuorimies, Julio Olmedo. Hän on tullut etsimään sisartaan, joka on hotellissa palvelustyttönä. Cristinasta ei kuitenkaan näy jälkeäkään, ja Juliolle kerrotaan että hänen sisarensa on erotettu palveluksesta epäiltynä varkaudesta. Julio tuntee sisarensa eikä usko syytöksistä sanaakaan.

Missä on Cristina?

Sulavaliikkeinen ja ovela nuorukainen pestautuu hotelliin töihin, mikä mahdollistaa hänelle pääsyn kaikkialle. Selvittäessään mitä sisarelle tapahtui, hän saa yllättävän liittolaisen kauniista Aliciasta, jonka tulevaisuudensuunnitelmissa oli jotain aivan muuta kuin päätyä äitinsä tahdosta Diegon vaimoksi.

Julio löytää pian todisteita epäilykselleen, että hotellissa ei kaikki ole niin kuin pitäisi, vaan siihen liittyy salaisuuksia, jotka saattavat muuttua vaaralliseksi. Mutta samalla hän kokee ihanan rakkauden, joka ravistelee luokkarajoja. Saako aito rakkaus tilaisuuden rakastavaisten eriarvoisuudesta huolimatta, ja selviääkö sisaren kohtalo Juliolle koskaan? Kuka on tarinan konna, kuka sankari?

Kaikki tämä tapahtuu Gran Hotellin upeissa puitteissa ja hienosti näyteltynä, mikä on yksi merkittävä syy sarjan saamiin palkintoihin.

Teemalla syksyllä 2014 esitettävä sarja käsittää Gran Hotelin kaikki kolme tuotantokautta.

  • Pääosissa: Yon Gonzáles, Amaia Salamanca, Adriana Ozores, Elyon Azorin, Fele Martinez, Pepe Anton, Luz Valdenbro, Pedro Alonse, Paula Prendes, Concha Velasco, Marta Larralde, etc.
  • Käsikirjoitus: Ramón Campos, Gema R. Neira, Eligio R. Monteiro. Ohjaus: Carlos Cedes.
  • Tuotanto: Bambú Producciones, Espanja, 2011-13.

Sarjan kotisivu espanjaksi

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 14 päivän ajan.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa