Hyppää pääsisältöön

Hotelli Manta of Helsinki - Havis Amanda -patsaan viimeisin kohu

Stradan Joonatan tutustui Mantan historiaan ja kysyi japanilaiselta taiteilijalta Tatzu Nishiltä, miksi tämä suunnitteli Helsingin symbolin ympärille hotellin.
Stradan Joonatan tutustui Mantan historiaan ja kysyi japanilaiselta taiteilijalta Tatzu Nishiltä, miksi tämä suunnitteli Helsingin symbolin ympärille hotellin. Kuva: Olli Laine/Yle hotel manta of helsinki

Helsingin symboli, Ville Vallgrenin suunnittelema Havis Amanda –patsas eli Manta herätti valtavan kohun 1900-luvun alussa. Helsingin juhlaviikot synnytti patsaan ympärille uuden kohun, kun japanilainen taitelija Tatzu Nishi rakensi patsaan ympärille hotellin.

Stradan Joonatan Pitkänen otti selvää, miksi Nishi haluaa piilottaa patsaita ja veistoksia suunnittelemiensa asuntojen ja hotellien sisään. Millä perustein Nishi valitsi Helsingin kohteekseen nimenomaan Mantan?

Lisäksi Stradan toimitus löysi arkistoista jo kadonneeksi oletetun, noin 100 vuotta vanhan Reppu ja reissumies -lyhytelokuvan, joka saa maailman ensi-iltansa vasta nyt!

EXTRA: Alkuperäinen mykkäfilmi kokonaisena!

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri