Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat Oulun musiikkivideofestivaalien voittajat

Oulussa järjestettyjen musiikkivideofestivaalien tulokset on julkistettu.

Le Roin Lintu-biisin video voitti Oulun musiikkivideofestivaalit. // Kuva: Le Roi / Lintu-musiikkivideovideo

Oulun Musiikkivideofestivaalien pääpalkinnon eli Kultapumpelin ja 2500 euron rahapalkinnon on tänä vuonna voittanut Sakari Lerkkasen ohjaama Le Roin Lintu-biisin video. Tuomariston mielestä video ei anna valmiita vastauksia vaan hypnotisoi katsojan palaamaan pariinsa yhä uudelleen.

– Videon tarina tukee kappaleen rohkeuteen kannustavaa sanomaa ja elokuvallinen sekä ammattitaitoinen toteutus ovat hunajaa aisteille. Kiehtovat henkilöhahmot ovat mysteerisiä ja ruokkivat mielikuvitusta, tuomaristo toteaa festivaalitiedotteessa.

Le Roi on aiemmin valittu myös Viikon kellaribändi Le Roi: Kusipääksi ryhtymistä yritetään välttää.

Lupaavan nuoren ohjaajan, Teinipumpelin, voitti puolestaan Mirkka Kallio Olavi Uusivirralle tekemällään Ollaanko tämä kesä näin? –videolla.

Yleisön äänet eli Kansanpumpelin vei Jouni Kallion ohjaama Stam1nan Panzerfaust-video. Yleisöäänestyksessä annettiin 2911 ääntä. Äänestykseen osallistuivat kaikki kilpailuun lähetetyt 383 videota.

Musiikkivideofestivaalien tuomariston mielestä musiikkivideo voi tällä hetkellä hyvin, koska tekninen laatu on selvästi noussut viime vuosina. Lisäksi joukosta erottuu rohkeita ideoita ja puhuttelevia teoksia.

– Kannustammekin kaikkia tekijöitä miettimään tulevaisuudessa entistä oivaltavampia, tunteikkaampia ja hallitumpia kokonaisuuksia. Menkää ja tehkää videoita, mutta ei Merihaassa, tiedotteessa todetaan.

Tuomaristoon kuuluivat mainos- ja musiikkivideo-ohjaaja Misko Iho, AV-arkin levityskoordinaattori ja musiikkivideo-ohjaaja Mikko Mällinen sekä musiikkilehti Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen.

Kunniamaininnoilla palkittiin:

1. Sami Joensuu - Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana: Ne burnaa
2. Niko Hatara & Iiro Hokkanen - Milla Rumi: Luulaulu
3. Jukka Metsäaho - Ameeba: Vanhasielu
4. Mika Ronkainen - Jonna Tervomaa: Tikapuut
5. Ezra Gould - Gracias: Levels (Stream Fast, Die Young)
6. Teemu Niukkanen - Paleface: Mull' on lupa