Hyppää pääsisältöön

Docventures: Aktivismi

Docventures: Aktivismi
Docventures: Aktivismi Kuva: Kimmo Syväri docventures

Aktivismi on suoraa toimintaa. Se on kansalaisen julkista toimintaa yhteiskunnassa. Mielenosoitukset ja kansalaistottelemattomuus ovat aktivismia. Aktivismia ovat myös erilainen kampanjointi, lobbaus, materiaalin julkaiseminen sekä yhteistyö poliittisten päättäjien kanssa. Internet-aikakaudella aktivismi on siirtynyt verkkoon.

Esimerkiksi Wikileaks-verkkosivusto paljasti 2010 Afganistanin sotaa koskevan salaisen asiakirja-aineiston. Internet ei ole pelkkä kommunikaatiokanava vaan kokonaan uudenlainen organisoitumismuoto.

Aktivismista on myös Docventuresissa kyse, taistelemme apatiaa vastaan. Aktivismi on avausviikkomme teema. Vallankumous voi alkaa pienestä ideasta.

Puhumme siitä, mitä jokainen voi tehdä paitsi itsensä, myös koko maailman hyväksi.

Siis aktivismista.

Kun kuulen sanan ”aktivismi”, poistan aseestani varmistimen.

Siellä kettutytöt hamppumarssilla kuokkavierailee. Sikatiloilla salakuvaa.

Hipeille pamppua, saatana! Kyllä ei tarvita Suomessa mitään aktivismia. Suomi on valmis.

Onkohan noinkaan?

Ilman aktivismia meillä olisi järvet paskassa, homot kaapissa, kravattipakko ravintoloissa, yksi nuortenohjelma radiossa ja orjilla vieläkin pallo jalassa.
Ilman aktivismia ei olisi viisipäivästä työviikkoa, äitiyspakkauksia, maksutonta koulutusta, sananvapautta tai minkään, mitä me pidetään nyt täysin itsestäänselvyytenä. Suomi ei olisi edes itsenäinen ilman aktivismia.

Madventures on kohdannut kansalaisaktivisteja niin Burmassa kuin Afrikassakin. Vaikka heillä on vielä helvetisti matkaa tavoitteisiin, ei usko ole loppunut.

Ehkä meillä Suomessa olisi sieltä jotakin opittavaa.

The Yes Men Fix The World

Illan dokkarissa vaikuttaminen viedään neloslevelille. The Yes Men Fix The Worldissa kaksikko aikoo ratkaista maailman ongelmat. Leffa on kulttuurihäirinnästä, mulkkujen vedätyksestä ja karnevalistisista aktioista tunnettujen miesten toinen elokuva.

Valitsimme Yes Menin kai siksi, että meillä on ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä herrojen seuraavassa dokkarissa, joka ilmestyy aivan pian. Tunnemme sielujen sympatiaa, sillä sanomamme on sama: asioille voi, saa ja PITÄÄ tehdä jotakin. Mutta kaikkea ei pidä pitää niin SAATANAN vakavana.

Hyvinvointivaltion Kummit ry

Docventures: Hyvinvointivaltion Kummit ry
Docventures: Hyvinvointivaltion Kummit ry Kuva: Yle / Docventures docventures

Miksi meidän pitäisi miettiä kelle lahjoitamme rahaa?

Hyvinvointi­valtio tekee sen parhaiten puolestamme. Ihmisyys ei saa olla kauneus­kilpailu jossa söpöt avun­tarvitsijat voittavat rumat, pahat ja hankalat. Pidetään hyvinvointi­valtiostamme huolta eikä anneta tuhmien setien ja tätien sumuttaa silmänkääntö­tempuillaan.

Me hyvinvointi­valtion kummit sanodumme irti kaikesta veron­kierrosta ja kikkailusta ja väitämme, että näin toimimalla yhtään ainoata yksityistä hyväntekeväisyys­talkoota ei tarvita.

Liity Hyvinvointivaltion kummiksi: hyvinvointivaltionkummit.fi

The Yes Men Are Revolting

Jatkoa The Yes Men Fix The Worldille! Docventuresin osatuottama The Yes Men Are Revolting sai maailman ensi-iltansa Torontossa 6.9.2014.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Docventures