Hyppää pääsisältöön

Ruotsalaiset hämähäkit kutovat verkkonsa perinnetietoisesta rockista

Spidersin Shake Electric soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona.

Spiders // Kuva: http://www.wearespiders.com/

Ruotsalaiset artistit ja bändit ovat kuuluisia siitä, että vaikka he eivät välttämättä osaa keksiä pyörää uudestaan, he osaavat panna sen uudella tavalla pyörimään ja entistä kovemmin. Tästä tuoreimpana esimerkkinä on göteborgilaisnelikko Spiders, joka onnistuu herättämään 70-luvun Kissin sekä Joan Jettin musiikkiperinteen tyylitajuisesti henkiin.

Nelisen vuotta sitten perustettu yhtye kuuluu samaan retroilevaan kaveripiiriin Graveyard-yhtyeen kanssa. Spiders julkaisi pari vuotta sitten debyyttialbuminsa _Flash Point_in, jonka myötä he saivat kiitosta ja ylistystä kotimaassaan, ja pääsivät yhteiskeikoille mm. Metallican ja Kvelertakin kanssa. Nyt on oppivuodet vietetty ja on aika räjäyttää potti kakkosalbumilla Shake Electric!

Bändin salaisuus piilee kauniin ja karismaattisen keulakuvan Ann-Sofie Hoylesin äänessä, energiassa ja huuliharpun soitossa, jota Viikon tehoksi valikoitunut tulevan albumin nimikkobiisi hyvin esittelee! Kappale komppaa hyvin syksyn haikeutta, jota vahvistaa Ann-Sofien kaihoisa ääni, mikä on kääritty rouheaan riffirockin pakettiin. Huipennus kuullaan kappaleen loppuosan huuliharppusoolossa, jonka myötä annat vihdoin luvan ruskalle saapua peittämään kostea maa väriloistoonsa.

Ovatko ruotsalaiset olleet jälleen pelastamassa rock-perintöä, vai onko kyseessä tyhjänpäivänen renkutus, joka on tehty tuhanteen kertaan aikaisemmin?