Hyppää pääsisältöön

Kapellimestari Mälkki Pariisissa

Kapellimestari Susanna Mälkki johtaa orkesteria
Kapellimestari Susanna Mälkki johtaa orkesteria Kuva: Marc Helfer susanna mälkki

Susanna Mälkki valittiin Helsingin kaupunginorkesterin kapellimestariksi. Strada seurasi Mälkkiä Pariisissa vuonna 2012 ja uusia suunnitelmia oli mielessä...

Kapellimestari Susanna Mälkki asuu Pariisissa. Strada saa hänet puhumaan ranskaa ja kertomaan elämästään valon kaupungissa. Kuuden vuoden ajan hän on johtanut nykymusiikkiin keskittyvää kamariorkesteria nimeltä Ensemble Intercontemporain. Haastattelun perusteella Susanna Mälkki on suuntaamassa kohti uusia haasteita. Pysyykö Pariisi kuitenkin hänen kotikaupunkinaan? Toimittaja Marc Helfer.

Ylen kulttuuriohjelmat seurasi Mälkin uraa myös vuonna 2008.

Huippusellistinä uran luonut Susanna Mälkki on lyhyessä ajassa noussut kansainvälisesti kiitetyksi ja kysytyksi kapellimestariksi. Kulttuuridokumentissa (vuonna 2008) seurataan Susanna Mälkin työskentelyä Stavangerin
sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana ja hänen ensimmäistä kapellimestarivierailuaan Ranskassa. Ohjelmassa Susanna Mälkki keskustelee myös sellonsoiton lehtori Hannu Kiisken ja kapellimestari, professori Jorma Panulan kanssa. Millaisin miettein sellonsoitonopettaja Hannu Kiiski on seurannut oppilaansa instrumentin vaihtoa? Miksi professori Jorma Panula valitsi Susanna Mälkin aikanaan kapellimestariluokalleen? Mitkä ovat Susanna Mälkin unelmat ja tavoitteet kapellimestarina? Toimittaja Inari Uusimäki.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri