Hyppää pääsisältöön

Näin syntyy hyvää stand up –komiikkaa

stand up koomikko lavalla
stand up koomikko lavalla jukka lindström

Teatterikorkeakoulua vastapäätä Haapaniemenkadulla sijaitsee Ølhus Oslo (entinen Milenka), jossa Jukka Lindström isännöi ammattilaisen ottein stand up iltoja. Esiintymään ovat tervetulleita niin keltanokkaiset open mic –koomikot kuin rautaiset ammattilaisetkin.

Ideana Jukan mukaan tässä Suomen Stand Up Clubin tuottamassa illassa onkin juuri se, että eritasoiset ja eri vaiheessa olevat koomikot ovat kaikki tervetulleita esiintymään.

Kausi on buukattu etukäteen ja line upit on rakennettu kuitenkin niin, että ilta ei ole aloittelijoiden varassa. MC:nä toimiva ammattikoomikko varmistaa myös omalta osaltaan, että illan kulku on nousujohteinen ja ammattikoomikoilla on jopa lupa tupsahtaa paikalle ja kiivetä lavalle myös ennalta ilmoittamatta. Ennen kuin kukaan lähtee kuitenkaan kiipeilemään yhtään mihinkään, on oltava jonkinlainen rutiini kasassa. Miten stand upia kirjoitetaan ja millainen on hyvä stand up –juttu? Jukka kertoo ajatuksiaan aiheesta Ølhus Oslon takahuoneessa.

Lisää stand up komiikasta ja sen tekemisestä Yle Puheen sarjassa Nauraakohan ne mulle? keskiviikkoisin ja perjantaisin 3.9. alkaen klo 9:30.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua