Hyppää pääsisältöön

Paula Vesala kritisoi Vain elämää -sponsoria – yritys kieltäytyy kommentoimasta

Paula Vesala kritisoi tähdittämänsä ohjelman sponsori SodaStreamin toimintaa Facebookissa.

Paula Vesala. // Kuva: YleX / Tomi Mikola

Vain elämää -ohjelman kolmas tuotantokausi alkaa Nelosella 19. syyskuuta. Yksi alkavan kauden tähdistä on PMMP-yhtyeestä tutuksi tullut Paula Vesala.

Vesala kritisoi Facebookissa kovin sanoin ohjelman sponsori SodaStreamin toimintaa Israelin miehittämällä Länsirannalla. Vesala sanoutuu viestissään irti Israelissa pääkonttoriaan pitävästä SodaStream-yrityksestä.

- Pakko sanoa, kun SodaStream on Vain elämää -sponsori: Yrityksen toiminta Israelin miehittämällä Länsirannalla on laitonta, eikä kestä lähempää tarkastelua. Ymmärrettävästi on heille pettymys että nostan tämä esiin, koska olen mukana ohjelmassa ja näin itsekin ikään kuin yrityksen mainoskasvo, mutta iloisella markkinoinnilla ei tietenkään voi peitellä ihmisoikeusloukkauksia, Paula Vesala kirjoittaa Facebookissa.

SodaStreamin maajohtaja kieltäytyy kommentoimasta asiaa YleX:lle.

- Kyseessä on artistin yksityinen mielipide, emmekä halua ottaa siihen kantaa. Emme myöskään ota kantaa Lähi-idän poliittiseen tilanteeseen, SodaStreamin maajohtaja Thea Forstén kommentoi sähköpostitse.

Mediayhtiö Sanoma, joka omistaa Vain elämää -ohjelmaa esittävän Nelosen, antaa oman lausuntonsa asiasta.

- Paula Vesala on kommentoinut tätä asiaa yksityishenkilönä, ja meillä ei ole tässä keskustelussa sen kummempaa roolia. Toki hän voi oman mielipiteensä esittää, Sanoman viestintäjohtaja Hanna Johde sanoo YleX:lle.

Johde vakuuttaa, ettei Vesalan kritiikki vaikuta yhteistyöhön. Vain elämää -ohjelman kannalta hän pitää kuitenkin laulajan Facebook-avautumista ikävänä.

- Eihän tämä tietenkään mitenkään mukavaa keskustelua ole, Johde kommentoi.

Paula Vesalan Facebook-päivityksestä uutisoi ensimmäisenä Stara.

Muokattu 2. syyskuuta klo 17:57 sen osalta, ettei Scarlett Johansson vetäytynytkään SodaStreamin mainoskampanjasta toisin kuin aiemmin oli uutisoitu.

Lähteet: YleX, Facebook