Hyppää pääsisältöön

Tämä palkittu elokuva on Suomen Oscar-ehdokas

Parhaan vieraskielisen elokuvan tittelistä kisaa Betoniyö.

Betoniyö

Pirjo Honkasalon ohjaama Betoniyö on valittu Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi parhaiden vieraskielisten elokuvien kategoriaan. Elokuvan ovat tuottaneet Misha Jaari ja Mark Lwoff Oy Bufo Ab:sta. Käsikirjoituksesta vastaavat Honkasalo ja Pirkko Saisio. Elokuva perustuu Saision vuonna 1981 julkaistuun Betoniyö-romaaniin ja se on palkittu aiemmin muun muassa Betoniyö voitti parhaan elokuvan Jussi-palkinnon.

Suomen Filmikamarin johdolla muodostetun Suomen Oscar-raadin mielestä Betoniyö on loisteliaasti kuvattu koskettava kertomus, joka rakentaa vahvan, vaikuttavan runollisen oman maailmansa. Raati koostuu elokuva-alan ammattilaisista.

Betoniyön keskeisissä rooleissa ovat Johannes Brotherus, Jari Virman, Anneli Karppinen, Juhan Ulfsak, Alex Anton ja Iida Kuningas.

Oscar-palkinnon virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Lähteet: Filmikamari