Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Eteisvärinä ja pahoinvointi

"Minulla todettiin eteisvärinä kolme kuukautta sitten, syön marevania. Kuuluuko tähän taudinkuvaan ajoittaista pahoinvointia ja heikkoutta? Lääkäri ei ole kertonut sen kummemmin oireiluista, totesi vain taudin ja antoi lääkityksen."

Kyllä eteisvärinään saattaa liittyä pahoinvointiakin. Verenpaine saatta pudota, ja siitä voi tulla heikotuksen ja huimauksen tunnetta. Ja joillakin potilailla saattaa tuo Marevankin heikottaa, ainakin aluksi. Ikävä kyllä pahoinvoiti on niin yleinen oire, ettei sen aiheuttajasta aina oikein helposti pääse perille. Kannattaa ottaa yhteys lääkäriin. Tarvittaessa voidaan ottaa vaikka EKG vuorokauden ajalta, jotta päästään paremmin selville, onko sydämen rytmissä jotain erikoista.

Lisää ohjelmasta

Auttaako hunaja yskään?
Auttaako hunaja yskään? Kuva: Yle, Tero Kyllönen akuutin omalääkäri risto laitila
Alina Tomnikov istuu kuvassa silmät kiinni, taustalla valoa ja lasiseinä.
Alina Tomnikov istuu kuvassa silmät kiinni, taustalla valoa ja lasiseinä. Kuva: Yle / Tero Kyllönen Akuutti,Alina Tomnikov,Näkövammaisten liitto ry