Hyppää pääsisältöön

Kotimaisen hotelli-sarjan aloittava Sukula: UV-valo paljasti karmean totuuden

Jyrki Sukula sanoo, että hänen uudessa ohjelmassaan tulee välillä vesi silmistä ja vaahto suusta. Hän näkee hotellit uudessa valossa.

Jyrki Sukula // Kuva: YleX / JP Panttila

Ravintola-alan monitoimimiehen, Jyrki Sukulan, uudessa tv-sarjassa tehdään tarkistuskäyntejä suomalaisiin hotelleihin. Sukula sanoo, että sarjassa nähdään hyvin eri kokoisia ja näköisiä majataloja. Joissain on 10 huonetta, toisissa 50 huonetta. Puhuessaan kotimaisten hotellien tasosta, hän aloittaa arvoituksellisesti.

– UV-lamppu paljastaa enemmän kuin kirkastaivainen tähtisumu antaa ymmärtää, Sukula kertoo YleX Aamun haastattelussa.

Sarjassa on kohtauksia, joissa käydään huoneiden kimppuun nimenomaan paljastavan UV-valon kanssa. Siinä valossa tilanne on joissain hotelleissa paha.

– Jos aikaisemmin Kuppilat-sarjassa jääkaapista löytyi joku tavara, jonka kannen avaamisesta oli tulla sylki kurkkuun, niin tässä tulee vesi silmistä ja vaahto suusta pariin otteeseen.

Sukulaa sanoo katsovansa suihkutiloja nykyään eri tavalla kuin ennen. Hän ei ollut uskoa, miten pahalta jotkut tilat näyttivät. Suihkusandaalitkin on tullut hankittua kuvausten jälkeen.

– Silti suurempaa tunnistettavaa sienikasvustoa ei ollut missään, Sukula huomauttaa.

Myös majatalojen petivaatteet tuottivat mielenkiintoisen yllätyksen.

– Yhteen oli piirtynyt miehen silhuetti. Voin sanoa, että niskan kohdalla oli vähän tummempi kohta.

Erityisesti tyynyt ovat olleet hurjan näköisiä hänen mielestään.

Jyrki Sukula sanoo, että hänen ohjelmassaan lähdetään puhtaasti auttamisen halusta. Hänen viihteeseensä kuuluu kuitenkin aina jonkin verran liioitella asioita.

Hotellit kuntoon, Jyrki Sukula! alkaa Nelosella 10. syyskuuta.

Lähteet: YleX Aamu