Hyppää pääsisältöön

Rose d’Or - Kultainen ruusu Yle Radio Suomen Tunteiden illalle!

Iiro Rantala soittaa
Iiro Rantala soittaa Kuva: YLE iiro rantala

Iiro Rantalan ja Zarkus Poussan isännöimä Tunteiden ilta -ohjelma voitti radion viihdeohjelmien sarjan Rose d’Or -kilpailussa Berliinissä 17.9.2014. Voittanut ohjelma lähetetettiin Yle Radio Suomessa viime joulukuussa.

Tunteiden ilta on Suomen kuunnelluimmalla radiokanavalla, Yle Radio Suomessa kaksi kertaa vuodessa lähetettävä musiikkiohjelma. Se on suora lähetys, jossa kaksi taitavaa muusikkoa, Iiro Rantala ja Zarkus Poussa loihtivat improvisoiden kuuntelijoiden tarinoista, tunnetiloista ja kimmokkeista musiikkia. Tarinat kuullaan ensimmäisen kerran suorassa lähetyksessä ja musiikki syntyy samalla hetkellä.

Kilpailun palkintoraati, jossa oli jäseniä Ranskasta, Irlannista, Saksasta ja Suomesta, piti Tunteiden iltaa kuuntelijoita arvostavana, hyvin toteutettuna kokonaisuutena, jossa radio on parhaimmillaan.

Rose d’Or -kilpailun radion viihdeohjelmien sarjan voittanut Tunteiden ilta kuultiin Radio Suomessa 22.12.2013. ”Ohjelman lähetysajankohta eli jouluaaton aatto toi siihen oman tunteikkaan lisänsä”, toteaa Iiro Rantala. Ohjelma on edelleen kuunneltavissa Yle Areenassa. Siinä selviää mm. millaisissa joulunalustunnelmissa lähetykseen spontaanisti soittanut ”Karita Turussa’ eli sopraano Karita Mattila oli.

Iiro Rantala on kansainvälisesti menestynyt pianisti ja säveltäjä. Hän on esiintynyt 53 maassa ja toiminut isäntänä monissa television musiikki- ja viihdeohjelmissa. Zarkus Poussa on laulaja, multi-instrumentalisti ja säveltäjä. Hän on tuttu myös televisiosta, teatterista ja elokuvista. Ohjelman tuottaja on Pertti Ylikojola Ylen kulttuuriohjelmista.

Rose d’Or on Euroopan yleisradioliiton kilpailu, jonka palkintogaala järjestettiin tänä vuonna Berliinissä 17.9.2014. Suomessa aiemmin myös Kultainen ruusu -tv-festivaalina tunnettu kilpailu Rose d’Or syntyi vuonna 1961 Montreuxissa. Viime vuonna uudistunut Rose d’Or pidettiin Brysselissä ja nyt siis Berliinissä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana on myös radio.

Kilpailun yhdeksään eri kategoriaan lähetettiin tänä vuonna ennätysmäärä ehdokkaita, lähes 400. Tunteiden ilta (A Night of Emotions) oli yksi kolmesta finalistista radion viihdeohjelmien sarjassa. Kaksi muuta sarjan finalistia olivat Alankomaista ja Israelista.

Seuraava Tunteiden ilta lähetetään Radio Suomessa 21. joulukuuta 2014 klo 18 - 21.

Rose d'Or palkitut
Rose d'Or -palkinnon sivut
Tunteiden ilta Yle Areenassa

Lisää ohjelmasta

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri