Hyppää pääsisältöön

Aarno Raninen ja Monica Aspelund tulkitsivat toistensa kappaleet viisukarsinnoissa 1978

Aarno Raninen on tunnettu euroviisusävellyksistä Lapponia ja Huilumies, mutta vuoden 1978 Eurovision ja Intervision laulukilpailujen edustuskarsinnassa muusikko nähtiin myös itse lavalla esittämässä Monica Aspelundin säveltämän kappaleen "Kättä Lyö". Aspelund puolestaan esitti Ranisen sävellyksen "Kultaa, hopeaa".

Aarno Raninen ja Monica Aspelund olivat yhdistäneet voimansa jo vuonna 1977 ja menestyneet kappaleella "Lapponia". Seuraavana vuonna molemmat nähtiin kisoissa sekä esiintyjinä että säveltäjinä.

Aarno Raninen esitti karsinnoissa itse sovittamansa kappaleen "Kättä Lyö", jonka oli säveltänyt Monica Aspelund ja sanoittanut Pertti Reponen. Kappaleen piti alunperin esittää Erkki Liikanen, mutta sairastumisen vuoksi tilalle tuli viime hetkillä Raninen. Esityksen alussa kuullaan Aspelundin haastattelu.

Aspelund puolestaan esitti kappaleen "Kultaa, hopeaa", joka oli Ranisen sävellys ja sovitus. Ennen esitystä kuultavassa haastattelussa Raninen kertoo säveltäneensä kappaleen jo aiemmin Aspelundin LP:lle. Sanat olivat alunperin ruotsinkieliset ja Aspelundin käsialaa, suomennoksen teki Pertti Reponen.

Interviisujen edustajaksi valikoitui Taiska kappaleella "Miksi näin" ja toiseksi tuli Reijo Karvonen & Ikaros kappaleella "Muille maille". Euroviisuedustajaksi valittiin Seija Simola kappaleella "Anna rakkaudelle tilaisuus".

Teksti: Heidi Sommar

Kommentit