Hyppää pääsisältöön

Clooney uudesta salakuuntelu-elokuvastaan: Mikä parasta, kaikki on totta

Britanniaa kuohuttanut salakuunteluskandaali kääntyy kirjasta elokuvaksi näyttelijä-ohjaaja George Clooneyn johdolla.

George Clooney // Kuva: IMDB

Näyttelijä-ohjaaja George Clooney aikoo ohjata elokuvan, joka keskittyy Isoa-Britanniaa vuonna 2011 kuohuttaneeseen salakuunteluskandaaliin. Reuters kertoo, että Hack Attack -niminen elokuva perustuu tänä vuonna julkaistuun brittitoimittajan samannimiseen kirjaan. Siinä käydään yksityiskohtaisesti läpi, miten jotkut brittilehdet salakuuntelivat muun muassa julkisuuden henkilöiden sekä kuningashuoneen jäsenten puhelinvastaajien viestejä.

Cooney kertoo Sony Pictures -elokuvayhtiön tiedotteessa, että Hack Attackissa on kaikki ainekset hyvään elokuvaan, koska se sisältää valehtelua, korruptiota ja kiristystä, johon ovat syyllistyneet korkean tason poliitikot ja Lontoon isoimmat sanomalehdet.

– Parasta on se, että kaikki on totta, Clooney sanoo tiedotteessa.

Salakuunteluskandaali johti vuonna 2011 muun muassa brittiläisen News of the World lehden alasajoon. Lisäksi brittiläisiä tunnettuja toimittajia pidätettiin ja pääministeri David Cameronin viestintävastaava Andy Coulson painostettiin eroon.

Elokuvan tuotanto alkaa vuonna 2015.

Lähteet: Reuters