Hyppää pääsisältöön

Heille Suomi nauraa nyt – Esittelyssä 10 lupaavinta stand up -koomikkoa

Stand up -ohjelma Naurun tasapaino palaa televisioon entistä hauskempana. YleX esittelee ohjelman 10 kilpailijaa. Kuka heistä on ennakkosuosikkisi?

Naurun tasapaino -ohjelman uusi kausi starttaa torstaina. // Kuva: Yle

Yle TV 2:n stand up -ohjelma Naurun tasapaino palaa televisioon torstaina. Ohjelmaan on karsittu kymmenen koomikko eri puolilta maata. Ohjelmaa tuomaroi koomikko Ilari Johansson, mutta voittajan valitsee yleisö suorassa lähetyksessä 30.10. YleX esittelee Naurun tasapainon kilpailijat tyylinäytteineen.

Henric Chezek
23-vuotias Henric on kisa nuorin osallistuja, mutta hän on tehnyt keikkoja 16-vuotiaasta lähtien. Chezek on taustaltaan suomalaisamerikkalainen ja hänen tyylinsä on vähäsanaisen eleetön. Kisan kuopuksen läpät ovat usein sävyltään tummia.

Tomi Haustola
Tomi Haustola on tehnyt komiikkaa viiden vuoden ajan ja keikkojakin on kertynyt jo useita satoja. Kolmekymppisen Tomin komiikassa on fyysisyyttä ja heittäytymistä. Hänet valittiin vuonna 2010 vuoden stand up -tulokkaaksi.

Risto Koo Järvinen
Risto Koo Järvinen on Suomen kokeneimpia lavakoomikoita. Hän on tehnyt stand up -keikkoja jo kahdeksan vuotta. Keikkojen lisäksi hän on toiminut muun muassa useiden tv-ohjelmien yleisölämmittelijänä.

Iikka Kivi
Ylivieskalainen Iikka on koomikkona tuore tapaus: mies nimittäin työskenteli ennen koomikoksi ryhtymistä toimittajana. Iikka hakee koomikkona täydeellistä ilmaisullista vapautta. Kiven komiikka käsittelee kaikkea tähtitieteestä kakkajuttuihin, kaivaen asioihin aina uuden näkökulman.

Päivi Kuuva
Kisan ainoa nainen Päivi Kuuva on entinen IT-ammattilainen, joka hurahti komiikkaan pari vuotta sitten. Kuuvan etuna on hänen elämänkokemuksensa, joka tuo esitykseen syvää näkemystä. Saamelaistaustainen Päivi asuu Oulussa. Hänen esityksensä on yhdistelmää eleganssia ja inttijätkän puheenaiheita.

Arimo Mustonen
Tamperelainen Arimo Mustonen on jo vuosia tehnyt räätälöitäviä tilauskeikkoja. Hänen vahvuutensa on uusin vitsien tehtailu lyhyessä ajassa. Arimo on ehtinyt esiintyä myös ulkomailla, muun muassa Lontoon Comedy Storessa.

Aatu Raitala
Reilu kolmekymppinen Aatu on kotoisin Lappeenrannasta ja lavakoomikkona melko tuore. Takana on vain satakunta keikkaa, mutta vähäisen kokemuksen hän korvaa persoonallisella otteellaan. Raitala palkittiin vuoden tulokkaana 2013. Aatu on vieraillut säännöllisesti koomikkoryhmä Paukutusjengin keikoilla.

Peter Sapiano
Kanadalainen Peter on kisan ulkomaalaisvahvistus, joka on jo pitkään asunut Oulussa. Koomikon uraa Peterillä on takana viisi vuotta, mutta suomeksi huumoria on hän vääntänyt vasta vuoden. Sapianon komiikka tuo ulkomaalaista näkökulmaa suomalaisten elämään ja elintapoihin.

Jussi Simola
Kolmekymppinen Jussi Simola on tehnyt töitä stand upn parissa jo kymmenen vuotta. Keikkoja on takana noin tuhat, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hyväntuulista energiaa pursuava Jussi on kotoisin Forssasta.

Janne Westerlund
Ruotsinsuomalainen Janne on kisan kokenein koomikko: hän on tehnyt lavakoomikon töitä jo yli 20 vuotta. Westerlund ei ole Suomessa vielä erityisen tunnettu, mutta Ruotsiissa on moneen kertaan palkittu vitsilinko. Westerlund kaipaa kilpailulta erityisesti kokemuksia suomalaisesta stand up -kulttuurista.

Kenen tyylinäyte miellyttää eniten?

Tykkää ohjelmasta Facebookissa

Seuraa ohjelmaa Twitterissä

Lue myös: Ilari Johansson stand up -komiikan tuomaroinnista: Siinä pitää unohtaa itsensä kokonaan

Kuuntele Ilari Johanssonin haastattelu YleX Aamussa:

Lähteet: Yle ohjelmatiedotus, Yle TV 2

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.