Hyppää pääsisältöön

Ilari Johansson stand up -komiikan tuomaroinnista: Siinä pitää unohtaa itsensä kokonaan

Ilari Johansson joutui jääväämään itsensä, kun Naurun tasapaino -ohjelmaan valittiin finalisteja. 

Ilari Johansson // Kuva: Iida Korhonen

Jo 15 vuotta stand up -koomikkona toiminut Ilari Johansson on toistamiseen Naurun tasapaino -ohjelmassa tuomariston puheenjohtajana. Sarja palaa ruutuihin tänään 4.9. ja kymmenen koomikkoa kilpailee paikasta komediataivaan tähtenä. Uudella kaudella on mukana entistä enemmän ammattikoomikoita. Tästä syystä Ilari Johansson joutui jääväämään itsensä tuomaristosta kisan alussa.

- En ole valinnut finaalissa olevia ihmisiä. Jääväsin itseni, koska tunnen osan heistä. Puutun vain iltakohtaisiin esityksiin, Johansson sanoo.

Kilpailijat tutustuvat joka jaksossa uuteen teemaan ja yhteisöön, jolle heidän on viikon päätteeksi esiinnyttävä. Koomikot tarjoavat viisi minuuttia uutta materiaalia kohdeyleisöön liittyvästä aiheesta. Tänä vuonna komiikkaa nähdään muun muassa Kätilöopistolla, teekkarikylässä ja Suomen adhd-liiton 25-vuotisjuhlissa. Ilari Johansson kertoo komedian tuomaroinnin olevan todella haasteellista, koska siinä on ajateltava oman huumorintajunsa ulkopuolella. 

- Siinä pitää unohtaa kokonaan itsensä. Pitää pystyä ohittamaan omat intressit ja olemaan objektiivinen. Pitää katsoa tilannetta kokonaisvaltaisesti, ja vähän skitsofrenisesti samaistua jokaiseen yleisön jäseneen. 

Ilari Johanssonin lisäksi toisena vakiotuomarina nähdään stand up -kriitikko Liisa Kukkola. Lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään vierailevana tuomarina Suomen stand up -taivaan tähtiä kuten Jukka Puotila, Jaakko Saariluoma ja Sami Hedberg. Sarja huipentuu live-finaaliin Suomen Kansallisteatterin päälavalla 30.10. Yleisön äänestämä voittaja saa 20 000 euron pääpalkinnon.

Lähteet: YleX Aamu