Hyppää pääsisältöön

Ilari Johansson stand up -komiikan tuomaroinnista: Siinä pitää unohtaa itsensä kokonaan

Ilari Johansson joutui jääväämään itsensä, kun Naurun tasapaino -ohjelmaan valittiin finalisteja. 

Ilari Johansson // Kuva: Iida Korhonen

Jo 15 vuotta stand up -koomikkona toiminut Ilari Johansson on toistamiseen Naurun tasapaino -ohjelmassa tuomariston puheenjohtajana. Sarja palaa ruutuihin tänään 4.9. ja kymmenen koomikkoa kilpailee paikasta komediataivaan tähtenä. Uudella kaudella on mukana entistä enemmän ammattikoomikoita. Tästä syystä Ilari Johansson joutui jääväämään itsensä tuomaristosta kisan alussa.

- En ole valinnut finaalissa olevia ihmisiä. Jääväsin itseni, koska tunnen osan heistä. Puutun vain iltakohtaisiin esityksiin, Johansson sanoo.

Kilpailijat tutustuvat joka jaksossa uuteen teemaan ja yhteisöön, jolle heidän on viikon päätteeksi esiinnyttävä. Koomikot tarjoavat viisi minuuttia uutta materiaalia kohdeyleisöön liittyvästä aiheesta. Tänä vuonna komiikkaa nähdään muun muassa Kätilöopistolla, teekkarikylässä ja Suomen adhd-liiton 25-vuotisjuhlissa. Ilari Johansson kertoo komedian tuomaroinnin olevan todella haasteellista, koska siinä on ajateltava oman huumorintajunsa ulkopuolella. 

- Siinä pitää unohtaa kokonaan itsensä. Pitää pystyä ohittamaan omat intressit ja olemaan objektiivinen. Pitää katsoa tilannetta kokonaisvaltaisesti, ja vähän skitsofrenisesti samaistua jokaiseen yleisön jäseneen. 

Ilari Johanssonin lisäksi toisena vakiotuomarina nähdään stand up -kriitikko Liisa Kukkola. Lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään vierailevana tuomarina Suomen stand up -taivaan tähtiä kuten Jukka Puotila, Jaakko Saariluoma ja Sami Hedberg. Sarja huipentuu live-finaaliin Suomen Kansallisteatterin päälavalla 30.10. Yleisön äänestämä voittaja saa 20 000 euron pääpalkinnon.

Lähteet: YleX Aamu

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.