Hyppää pääsisältöön

Benjamin: Olisi kiva, jos tyttö tekisi aloitteen

Benjamin julkaisi perjantaina 5. syyskuuta esikoissinglensä. Underdogs-niminen kappale sai ensisoittonsa YleX Aamussa ja se soi yksinoikeudella YleX:ssä tämän viikonlopun ajan. Benjamin vastasi viiteentoista kysymykseen, joiden avulla voimme tutustua häneen paremmin.

Benjamin

1. Milloin sulla oli viimeksi sellainen olo, että olet underdog eli altavastaaja?

- Yläasteella olin oikea undergod tai sellainen, joka ei kuulunut jengiin. En löytänyt oikeaa kaveriporukkaa. Kaikella on tarkoitus ja kaikesta voi päästä yli. Kaikilla on varmaan joskus vaikeampia aikoja. Nyt kaikki on paremmin kuin hyvin.

2. Mistä se johtui?

- Olin vähän erilainen. Olin sosiaalinen, mutta epäitsevarma ja muiden pompoteltavissa. Kun tajusin, ettei muut voi pompotella mua, niin pääsin siitä yli. Tajusin, että pitää vain olla oma itsensä.

3. Olet tullut suosituksi Instagramin kautta. Mikä on paras tapa saada tykkäyksiä somessa?

- Pitää julkaista inspiroivia kuvia. Olimme esimerkiksi kesällä paljon veneilemässä, hienot maisemat toimivat kuvissa. Huoneselfiet on jo nähty, yritän vältellä niitä. Lifestyle-kuvat ovat parempia.

4. Millaisista kuvista itse tykkäät somessa?

- Tykkään lifestyle-kuvista, joista voi inspiroitua. Seuraan paljon lifestyle-kuvaajia, jotka kuvaavat esimerkiksi Havaijilla rantoja. Olisi niin siistiä päästä sinne. Haluaisin matkustaa koko maailman ympäri ja nähdä kaikki maat ja kulttuurit. Olisi täydellinen setti, jos pääsisi kiertämään maailmaa musiikin avulla ja esiintymään isoille yleisöille.

5. Kenen kanssa haluaisit ottaa selfien?

- Barack Obama olisi kova, mutta en usko että vielä saisin sellaista kuvaa.

6. Osallistuit hiljattain jäävesihaasteeseen. Mikä on suosikki some-ilmiösi tällä hetkellä?

- Kutsu mua on hieno juttu. Olen oppinut monesta ihmisestä paljon, ja siitä mitä he ovat käyneet läpi.

7. Miksi et ole itse osallistunut siihen?

- En ole osallistunut siihen, koska kerron samasta asiasta mun Underdogs-biisissä. Tuon sen esiin sitä kautta.

8. Mitä sanoja käytät liian paljon?

- Niinku, sillee ja tällee, oikein Turun slangia. Olen kuunnellut itseäni joistain äänityksistä ja olen miettinyt, miksi puhun näin. Yritän parhaani mukaan välttää noita sanoja, mutta se on vaikeaa.

9. Mikä leffa kaikkien maailman ihmisten pitäisi nähdä?

- Katson paljon leffoja. Näin Titanicin ensimmäistä kertaa tänä kesänä ja se oli aivan sairaan hyvä. En uskonut, että se olisi niin surullinen. Pieni kyynel valahti poskelle. Se on tosi koskettava leffa. Vähän noloa, että katsoin sen vasta nyt. Se kuuluu yleissivistykseen.

10. Minkä jutun googlasit viimeksi?

- Viimeksi googlasin Google-kääntäjän, kun mun piti kääntää suomesta ruotsiksi yksi sana, vaikka olenkin suomenruotsalainen. En vain osannut sitä sanaa. Se sana oli mielipide. Puhun suomea, ruotsia ja englantia. Lisäksi olen opiskellut ranskaa, mutta se jäi pois lukiossa. Aivokapasiteettia pitää jättää tulevaisuuteenkin.

11. Mikä on lempiaineesi koulussa?

- Matematiikka, olen yrittänyt satsata siihen täysillä, koska haluan kirjoittaa sen. Musiikki olisi, jos meillä olisi kovat musiikintunnit, mutta koulussa ei ole niin hyvät musatunnit. Periaatteessa mä kyllä pärjään ilman niitäkin.

12. Mikä on inhokkiaineesi koulussa?

- Fysiikka ja kemia. En ymmärrä niistä mitään. Iskä on kemisti, mutta ne aivosolut eivät ole periytyneet mulle. Ilman iskää ymmärtäisin vielä vähemmän.

13. Kuka on tyyliesikuvasi?

- Justin Timberlake. Hän pukeutuu älyttömän hyvin. Tykkään persoonallisesta pukeutumisesta, joka ei kuulu massaan. Timberlake on myös mun musiikillinen esikuva ja olen hakenut siitä vaikutteita. Sitten kun ne muuvit löytyy, niin ehdottomasti keikoilla nähdään vastaavia liikkeitä myös multa.

14. Voiko tyttö tehdä aloitteen?

- Voi. Sehän helpottaisi, jos tyttö tekisi aloitteen. Olisi tosi kiva, jos löytäisi jonkun tytön, mutta kyllä sen löytää aikanaan. Sitten kun ihastuu ja se on se oikea, niin kummankaan ei tarvitse tehdä aloitetta. Kun kemiat kohtaavat, niin kaikki vaan tapahtuu luonnollisesti.

15. Miten sait ne kuumat mimmit Benjamin Peltonen peppukohukuvastaan: Kaveri ehdotti, jonka julkaisit Instagramissa?

- Olimme rannalla niiden tyttöjen kanssa. Mä, ne tytöt ja pari poikaa. Uitiin ja tällee ja yksi mun kavereista ehdotti sitä kuvaa. Se oli kahden sekunnin juttu ja sitten se laitettiin Instagramiin. Terveisiä vaan tytöille.

Kuuntele näyte Underdogs-kappaleesta alta.

Lähteet: YleX