Hyppää pääsisältöön

Docventures-kaksikko onnistui: valtiolle tuhansien eurojen rahalahjoitus

Hyvinvointivaltion Kummit ry lahjoitti Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin johdolla Suomen valtiolle rahaa yhteensä 23 äitiyspakkauksen hinnan verran.

Docventures 2 // Kuva: Yle

Docventures-kaksikko Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin perustama Hyvinvointivaltion Kummin ry keräsi lahjoituksia Suomen valtiolle Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitisen mukaan yli 6 600 euron edestä. Kampanja käynnistyi keskiviikkona 3. syyskuuta, kun valtio Docventuresin Riku ja Tunna yrittivät lahjoittaa rahaa Suomelle – Näin siinä käviRantalan ja Milonoffin käteislahjoitusta.

Lahjoitussummalla valtio voi rahoittaa esimerkiksi 23 äitiyspakkausta, pienen kirurgisen operaation, sairaanhoitajan kuukausipalkan työnantajamaksuineen tai vaikkapa 30 kpl vähävaraisen kantasuomalaisen tai maahanmuuttajan lastenrattaita. Lahjoituksen käyttötarkoitukseen Hyvinvointivaltion kummit eivät kuitenkaan missään nimessä halua puuttua.

Lahjoitusidean taustalla on viime viikkoina otsikoissa ollut sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn verojen välttely, kun hän muutti lääkärintyöstä saamiaan tuloja verottomiksi osingoiksi sekä vähättelevänä pidetty kommentti pienituloisten määrästä Suomessa.

Hyvinvointivaltion Kummeihin on liittynyt perjantaihin klo 12.00 mennessä jo yli 11 700 ihmistä. 

Lue myös:

Docventuresin Riku ja Tunna yrittivät lahjoittaa rahaa Suomelle – Näin siinä kävi

Docventuresin toinen kausi alkaa - rovaniemeläiset virittelevät kisastudiota paljuun

Lähteet: Hyvinvointivaltion kummit ry