Hyppää pääsisältöön

Hyvinvointivaltion kummit lahjoittivat valtiolle tuhansia euroja

Docventures: Hyvinvointivaltion kummit ry
Docventures: Hyvinvointivaltion kummit ry Kuva: Yle / Docventures hyvinvointivaltion kummit ry

Hyvinvointivaltion Kummit ry lahjoitti Docventures-kaksikon Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin johdolla veronkierron uhriksi joutuneelle Suomen valtiolle rahaa. Hyvinvointivaltion Kummit on Docventuresin tämän viikon aktivismi.

Kuvakaappaus: nyt.fi
Kuvakaappaus: nyt.fi Kuva: Kuvakaappaus: nyt.fi nyt-liite
Keskiviikkona 3.9. Riku Rantala toimitti muovikassillisen rahaa verotoimistoon. Useiden värikkäiden vaiheiden jälkeen lahjoituksen vastaanottajaksi löydettiin Valtiokonttori.

Pääjohtaja Timo Laitinen antoi Rantalan ja muiden Hyvinvointivaltion Kummien käyttöön valtion virallisen tilinumeron. Perjantaina 5.9. pääjohtaja Laitinen vahvisti Kummien kokonaislahjoitusten nousseen yli 6600 euroon.

6600 eurolla Valtio voi rahoittaa esimerkiksi 23 äitiyspakkausta

Tällä summalla Valtio voi rahoittaa esimerkiksi 23 äitiyspakkausta, pienen kirurgisen operaation, sairaanhoitajan kuukausipalkan työnantajamaksuineen tai vaikkapa 30 kpl vähävaraisen kantasuomalaisen tai maahanmuuttajan lastenrattaita.

Lahjoituksen käyttötarkoitukseen Hyvinvointivaltion kummit eivät kuitenkaan missään nimessä halua puuttua, yhteiskunta tekee sen parhaiten.

Taistelemme puliveivausta vastaan!

Hyvinvointivaltion Kummit ry haluaakin kiinnittää lahjoituksellaan huomiota paitsi laillisen veronkierron ja aggressiivisen verosuunnittelun moraalittomuuteen, myös siihen, että Suomessa on jo hyvin toimiva lahjoitus- ja hyväntekeväisyysjärjestelmä: verotus.

”Se on demokraattisin, oikeudenmukaisin, avoimin ja parhaaseen asiantuntijatietoon perustuva järjestelmä, jonka alasajoon Rädyn ja Pauligin kaltaiset puliveivarit ovat jo vuosia pyrkineet. Hyvinvointivaltion Kummit taistelee tätä politiikkaa vastaan”, muistuttaa Kummien vt. toiminnanjohtaja Riku Rantala.

Yrittäjäriskistä pitää palkita

On naurettavaa syyllistää hyvinvointivaltion alasajosta Tallinnan-lautalta viinakassia kantavaa kansalaista

Yrittäjiä tai osinkoja sinänsä Hyvinvointivaltion Kummit eivät halua missään nimessä demonisoida. "Rädyn tapauksessa oli kyse aivan eri asiasta", Rantala muistuttaa.

"Yrittäjäriskistä pitää palkita ja osingot voivat olla yksi mahdollinen kannustin.

Sen sijaan holding-yhtiötä käyttämällä vapaamatkustettiin yrittäjän palkinnoille ilman todellista yrittäjäriskiä – juuri siksihän sellainen toiminta ei ole enää sallittua.

Suurin osa rehellisistä suomalaisista pienyrittäjistä ansaitsee osinkotulonsakin, mutta tuossa järjestelmässä heidät asetettiin epäreilusti heikompaan asemaan", Rantala kiihtyy.

"Puhumattakaan siitä, että suuryhtiö kanavoi Suomessa tienaamansa tuotot veroparatiisiin. Sellainen ei ole pk-yrittäjälle koskaan ollut mahdollista.

On naurettavaa ja tarkoitushakuista verrata suuryhtiöiden aggressiivista verosuunnittelua pienyrittäjän tai palkansaajann vero-optimointiin tai syyllistää hyvinvointivaltion alasajosta Tallinnan-lautalta viinakassia kantavaa kansalaista. Kyse on aivan eri kokoluokan asioista", raivoaa Rantala.

Kummeja hetkessä yli 10 000

Docventures: hyvinvointivaltionkummit.fi
Docventures: hyvinvointivaltionkummit.fi Kuva: Docventures: hyvinvointivaltionkummit.fi hyvinvointivaltion kummit ry
Kummit-hankkeessa voidaan nähdä myös piikki eräiden tunnettujen hyväntekeväisyyskampanjoiden suuntaan.

Hyvinvointivaltion Kummit toivoo, että tulevaisuudessa yhteiskunnan heikko-osaisten asiaa ei jätetä tällaisten, omaa sädekehäänsä kiillottavien, liiketoimintaansa edistävien ja agendaansa ajavien lahjoittajien vastuulle – siis sellaisten, joita Docventuresin Rantala ja Milonoff nyt ovat.

Hyvinvointivaltion Kummeihin on liittynyt perjantaihin klo 12.00 mennessä jo yli 11700 ihmistä.

Kummien toimintaan voi osallistua osoitteessa hyvinvointivaltionkummit.fi. Samassa osoitteessa on myös kansalaisille ja iloisille veronmaksajille ohjeet omien lahjoitusten tekemiseen.

Suunnitteilla on myös Kummien yritysjäsenyys, josta merkiksi saisi omaan yritykseensä pehmonalle-verokarhun respaan tai toimitusjohtajan hyllylle laitettavaksi.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Docventures