Hyppää pääsisältöön

Pussy Riot käynnisti uutissivuston – Syyttää viranomaisia sensuurista

Pussy Riotin vankilassa olleet jäsenet aikovat uutisoida jatkossa muun muassa Venäjän vankien olosuhteista ja epäillyistä tuomioistuinten ihmisoikeusrikkomuksista.

Pussy Riot // Kuva: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Punktaiteestaan ja mielenosoituksistaan tunnettu Pussy Riot -kollektiivi on perustanut oman MediaZona-uutissivuston, jonka aiheet käsittelevät venäläistä oikeusjärjestelmää.

Pitcforkin mukaan Pussy Riotin Nadezhda Tolonnikova kertoo venäjänkielisessä tiedotteessa, että venäläinen media ei pysty uutisoimaan tarpeeksi siitä, mitä oikeudenkäynneissä tapahtuu ja miten vankeja kohdellaan.

– Viranomaiset sensuroivat voimakkaasti mediaa, eikä Putinin politiikkaa voi kritisoida tai selvittää venäläisten tuomioistuinten sekä lainvalvojien tekemiä ihmisoikeusrikkomuksia, Tolonnikova sanoo tiedotteessa.

Hän lisää, että MediaZona-sivusto pyrkii käsittelemään tapauksia, jotka liittyvät muun muassa vankilakapinoihin, poliittisiin rikostapauksin, poliisin tekemiin rikoksiin, pidätyksiin ja tuomioihin.

Sivusto on tiiviissä yhteistyössä Pussy Riot -jäsenten aiemmin tänä vuonna perustaman vankien oikeussivuston Zona Pravan kanssa.

Lue myös: Pussy Riot haastaa Venäjän oikeuteen

Lähteet: Pitchfork