Hyppää pääsisältöön

Roope Salminen & Koirat -yhtyeen debyyttivideo vilisee julkkiksia – katso

Roope Salminen & Koirat -yhtyeen uutuusvideossa nähdään useita julkkiksia.

Roope Salminen & Koirat // Kuva: Teemu Saarinen

Suuresta livesuosiosta nauttiva Roope Salminen & Koirat -yhtye julkaisee debyyttisingle Biisonit perjantaina 5. syyskuuta. Kappale on yhtyeen säveltämä ja sanoittama. Kappaleen on tuottanut Hank Solo, joka tunnetaan muun muassa Kasmirin ja Sannin taustalta.

- Biisonit kuvaa sitä energistä ja hyvää meininkiä, josta Koirissa on kyse. Biisissä kiteytyy bändin soundi, joka yhdistelee elementtejä 90-luvun hip hopista tämän päivän pop-musiikkiin. Myös bändin vahva livetausta on haluttu tuoda kuuluviin. Biisoneissa yhdistyvät Koirien tanssittava keikkameininki ja Hank Solon raikas tuotanto, kertoo yhtyeen perustaja Ossi Saarinen.

Biisonit-musiikkivideossa nähdään cameo-rooleissa muun muassa Mikko Leppilampi, Noah Kin ja DJ:nä yllättävä Juhani Merimaa.

Roope Salminen & Koirat on hip hop -yhtye, joka on noussut suosioon räjähtävillä live-esiintymisillään. 8-henkisen bändin keikoilla bileet pidetään sekä yleisössä että lavalla. Vuonna 2010 perustetun yhtyeen oli alun perin tarkoitus tehdä vain yksi keikka ja tulkita setillinen hip hop -covereita bilemeiningillä Suomesta ja rapakon takaa. Ilta poiki kuitenkin lisää tilauksia, ja Koirat päätti jatkaa keikkailua. Tie vei baareista opiskelijabileisiin ja festareille. Vuoden 2013 aikana bändi teki jo 50 keikkaa vetäen muun muassa legendaarisen Helsingin Tavastian kolmesti täyteen. Neljännen kerran Tavastia täyttyi kolme viikkoa sitten Taiteiden yönä ja kesällä yhtye esiintyi muun muassa Ruisrockissa, Pipefesteillä ja Pori Jazzeilla.

Roope Salminen & Koirat sai levydiilin – albumillinen omaa musaa luvassa

Katso video alta.

Lähteet: Warner Music