Hyppää pääsisältöön

Suomalaistili hämmentää Twitterissä – jakaa Venäjän valtion uutisia

Erehdyttävästi eduskuntavaaleiksi nimetty tili levittää Twitterissä Venäjän Äänen artikkeleita. Oikeusministeriö kertoo, ettei sillä ole erikoisen vaalitilin kanssa mitään tekemistä.

Eduskuntavaalit Twitter-tili // Kuva: Yle / kuvakaappaus

Asialliselta vaalitililtä näyttävä @EDUSKUNTAVAALIT kertoo profiilissaan "seuraavansa, miten kansanedustajat ajavat asioitasi". Käytännössä @EDUSKUNTAVAALIT kuitenkin twiittaa paljolti Venäjän Ääni -sivuston artikkeleita, joilla ei ole mitään tekemistä suomalaisten vaalien tai kansanedustajien kanssa.

Venäjän Ääni on valtiollisen Russia Today -mediayhtiön ulkomaanpalvelu, ja RT:n epäillään levittävän Venäjän presidentinhallinnon propagandaa ja valheita. @EDUSKUNTAVAALIT linkittää omassa profiilikuvauksessaan juuri RT.comin verkkouutisiin.

Tilillä on yli 7 500 seuraajaa, ja se seuraa noin 6 500 käyttäjää. Maanantaina Yle Uutiset tiedusteli Twitterissä tilin tarkoitusta ja ylläpitäjiä, mutta ei saanut suoraa vastausta. @EDUSKUNTAVAALIT vastasi kysymyksiin muun muassa ilmoittamalla, että on "ajanhukkaa keskustella ihmisten kanssa, jotka keskittyvät aiheen sijasta ilkeilyyn".

Oikeusministeriö kertoo, ettei sillä ole mitään tekemistä kyseisen tilin kanssa. Ministeriön omalla @vaalit.fi-tilillä on 149 seuraajaa.

Lue myös:

Rihanna raivostui valetilistä

Lähteet: Yle Uutiset