Hyppää pääsisältöön

Kissin Gene Simmons: Rock-musiikki on kuollut

Legendaarisen Kiss-yhtyeen laulaja-basisti Gene Simmonsin mukaan levy-yhtiöt eivät tue rock-muusikkoja tarpeeksi.

Kissin basisti Gene Simmons Berliinissä keikalla 2013. // Kuva: EPA/Britta Pedersen

Gene Simmons kertoo Esquiren haastattelussa, että rock-artistit eivät nykyään saa samaa tukea levy-yhtiöiltä kuin mitä he saivat vielä 1960−1970-luvuilla. Simmonsin mukaan tuoreiden rock-artistien ei kannata lopettaa päivätyötään ja pyrkiä elättämään itseään ainoastaan rock-musiikilla.

- Levy-yhtiöt auttoivat ennen esimerkiksi sellaisia artisteja kuten Beatles, Rolling Stones, Prince ja Jimi Hendrix. Nykyään levy-yhtiöt avustavat popin, räpin ja country-musiikin tekijöitä. Rockin, soulin ja bluesin kohdalla tilanne on toinen. Rock on vihdoin kuollut, Simmons kertoo.

Simmons kertoo rockin kuolemanjohtuvan myös musiikin laittomasta lataamisesta.

- Ihmiset eivät tajua, että tiedostojen lataaminen ja jakaminen on varastamista. Kukaan ei maksa siitä 10000 tunnin työstä, jonka olet käyttänyt luomasi musiikin eteen. Koska lataamisen ei puututa tarpeeksi, sadattuhannet muusikot ovat jääneet ilman työtä, Simmons sanoo.

Viimeisimpänä rockin kuolemaan johtavana seikkana Simmons pitää X Factorin kaltaisia ohjelmia, joissa etsitään lahjakkaita laulajia. Simmonsin mukaan näistä ohjelmista ei nouse uusia bobdylaneita tai beatlesejä. Musiikintekijät ja sanoittajat eivät enää pääse valokeilaan, vaan työskentelevät nyt ohjelmista nousseiden laulajien taustatiiminä.

- X Factorissa esiintymiseen riittää, että lauleskelee suihkussa. Ei tarvitse osata soittaa kitaraa tai kirjoittaa biisejä itse, Simmons sanoo.

Lue myös:

Kiss-basisti pyytää anteeksi kovia sanojaan – Radioasemilta soittokieltoa

Kissin Gene Simmons maahanmuuttajille: Opetelkaa englantia hemmetti

Lähteet: NME, Esquire