Hyppää pääsisältöön

"Kullervo–sisarukset" Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen ovat laulaneet aina

Oopperalaulajasisarukset sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen.
Oopperalaulajasisarukset sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen. Oopperalaulajasisarukset sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen. Kuva: Yle/Riikka Holopainen johanna rusanen-kartano

Lapsena vilkas ja meneväinen Ville piti isosiskonsa liikkeessä kolttosillaan, mutta yhteisen intohimon löydettyään laulavat sisarukset sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen ovat tehneet lukuisia kertoja yhteistyötä lavalla. Vaikka Jean Sibeliuksen Kullervo–sinfoniasta on tullut heidän tavaramerkkinsä, ovat he soittaneet yhdessä myös jazzia. Kuopiosta kotoisin olevat sisarukset ovat laulaneet isänsä, musiikkineuvos Pertti Rusasen, kuoroissa aina, mutta kodin perintönä on tullut laaja-alainen suhtautuminen musiikkiin. Free lance -muusikkona työskentelevä Johanna ja Suomen Kansallisoopperassa työskentelevä Ville tapaavat perheineen usein myös vapaa-ajallaan. Katso suorana Kantapöydän jatkot yle.fi/klassinen ke 10.9. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 12.9. klo 14. Toimittajina ovat Timo Asikainen ja Helena Hannikainen. - Ehdota vieraita Kantapöydän jatkoille.

Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydän jatkoilla

Toimittajamme saavat keskiviikkoisin Kantapöydän jatkokahville aina kaksi vierasta, jotka tuntevat toisensa entuudestaan ja joista ainakin toinen tulee klassisen musiikin maailmasta. Jatkojen vieraat ovat tottuneet tekemään taidetta ja musiikkia yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Heille on tuttua kuunnella itseään ja omaa ääntään moniäänisyyden keskellä, osana yhteistä taideteosta, soivaa kokonaisuutta. Vieraat voivat tulla samasta taiteilijaryhmästä, samasta tuotannosta, orkesterista, kuorosta tai yhtyeestä. He voivat olla työpari tai opettaja ja oppilas. Tai he voivat olla sukulaisia, perheenjäseniä, pariskunta, vanhempi ja lapsi, sisko ja sen veli.

Enneagrammi-persoonallisuustesti

Millaisia persoonallisuuksia Kantapöydän vieraat ajattelevat olevansa? Miten he kuvaavat itseään ja arvioivat vuorovaikutustaitojaan? Miten vieraat näkevät toisensa? Entä mitä Enneagrammi-persoonallisuustesti paljastaa heistä? Ja miten he suhtautuvat testin tulokseen? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan?

Haluatko tietää oman persoonallisuustyyppisi? Tee testi!

Siirry tästä Elämäntaidon valmennusakatemian enneagrammi-testiin.
Siirry tästä Enneagrammi Akatemian enneagrammi-testiin.

Katso & kuuntele Kantapöydän jatkot

Katso Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydässä suorana verkkolähetyksenä osoitteessa yle.fi/klassinen keskiviikkoisin klo 15.30 ja kuuntele Kantapöydän jatkot Yle Radio 1 perjantaisin klo 14.00.