Hyppää pääsisältöön

Kun Kansanradio presidentin kohtasi

Jaana Selin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö
Jaana Selin ja presidentti Niinistö yhteispotretissa Jaana Selin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö Kuva: Yle presidentti

Tosikoiden ja veitikoiden juttupaikka Kansanradio pääsi merkkipäivänsä kunniaksi valtakunnan viralliseen keskustelupöytään, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastasi kansalaisten kysymyksiin Mäntyniemessä.

Reilun puolen tunnin mittaisessa lähetyksessä presidentti Niinistö vastaa muun muassa NATO-asioita, työttömyydenhoitoa sekä kyläkoulujen tilaa käsitteleviin kysymyksiin. Kuulemme, mitä Niinistö ottaisi mukaansa autiolle saarelle, ja minkä ikäistä henkilöä voi hänen käsityksensä mukaan kutsua vanhukseksi.

Kansanradion kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin Niinistö vastasi vakaan asiallisesti, mutta ei ryppy otsassa. Tänä vuonna 35 vuotta täyttävä ohjelma on presidentille entuudestaan tuttu, tunnustipa hän jopa toisinaan kuuntelevansa sitä mökkireissuillaan. Suomen ensimmäiseksi sosiaaliseksi mediaksikin tituleeratun ohjelman nettilataamiseen hän ei sen sijaan ole vielä perehtynyt.

Kysymyspaketin presidentille esitti Kansanradion monivuotinen toimittaja Jaana Selin, ja presidentin vastaukset kuullaan Kansanradion 35-vuotisjuhlalähetyksessä, YLE Radio Suomessa sunnuntaina 14.9 klo 12.06. Se osa haastattelusta, joka ei juhlalähetykseen mahtunut, julkaistaan myöhemmin syksyllä verkossa ilmestyvässä Kansanradion erikoislähetyksessä.

Kommentit