Hyppää pääsisältöön

Nick Cave laulaa sisäisestä kutsusta

Nick Cave tunnetaan paitsi tinkimättömästä uusiopunkistaan, myös epäsovinnaisesta huumoristaan, jota hän esittelee kappaleissaan ja kirjoituksissaan. Australian paha poika vieraili Suomessa 1994 ja antoi haastattelun Soundcheck-ohjelmalle.

Cave oli haastatteluvuonna levyttänyt Bad Seeds -yhtyeensä kanssa rakkausaiheisen levyn nimeltä Let Loven In. Artisti ei tosin myönnä pehmenneensä vaikka uuden levyn teema olikin pehmeämpi. Levyltä löytyy yhtä paljon turhautumista ja kiukkua kuin edeltäjiltään, muusikko vakuuttaa.

Cave suorittaa haastattelussa itseanalyysin ja toteaa, ettei oikeastaan ole koskaan pyrkinyt luomaan uutta musiikkia. Hän tekee yksilöllistä musiikkia, henkilökohtaisella Nick Cave -leimalla, oli aiheena sitten ahdistus taikka rakkaus.

Sovinnainen, epäsovinnainen, vaihtoehtoinen ja valtavirta ovat nimikkeitä, joilla musiikki lokeroidaan. Ne eivät päde minun tuotantooni. Teen mielestäni omaperäistä ja itseni kuuloista musiikkia.― Nick Cave

Sävellystensä lisäksi Cave muistelee suhdettaan kristinuskoon ja Jeesukseen, pyörittelee ajatusta käsikirjoittaa elokuvia sekä kertoo miten kuvattiin musiikkivideo brasilialaisessa ilotalossa.

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto