Hyppää pääsisältöön

Tom of Finland -merkit olivat liikaa tavarataloketjulle

Kristillisten arvojen pohjalta toimiva Halpa-Halli -ketju katsoi, että Tom of Finland -postimerkit eivät edusta yhtiön arvoja. Toimitusjohtajan mukaan yhtiö ei kuitenkaan ota kantaa päätöksellään vähemmistöjen asemaan.

Tom of Finland postimerkit ilahduttivat ja kohahduttivat julkaisuaikanaan.

Kokkolalainen Halpa-Halli -ketju korostaa toiminnassaan kristillisiä arvoja. Yhtiö ei myy esimerkiksi alkoholi- tai tupakkatuotteita ja pitää myymälänsä kiinni sunnuntaisin. Nyt Halpa-halli on nyt tehnyt päätöksen, ettei se myy Tom of Finland -postimerkkejä 38 myymälässään. Kaikissa ketjun liikkeissä myydään postimerkkejä, lisäksi Ylivieskan, Kaustisen ja Haapajärven myymälät toimivat myös asiamiesposteina. Asiasta kirjoittaa Yle Uutiset.

Toimitusjohtaja Janne Ylisen mukaan asiasta keskusteltiin jo keväällä kun Itella lanseerasi merkin ja päätyi siihen, että Tom of Finland ei edusta yhtiön arvoja.

- Merkin lanseerauksen jälkeinen palauteryöppy vahvisti käsitystämme. Emme halua loukata asiakaskuntamme mielipidettä ottamalla merkkiä valikoimiimme.

Janne Ylisen mukaan kaikki asiakkaat ovat ketjulle samanarvoisia. Ylinen tahtoo aalleviivata, ettei tavarataloketju ota tässä kantaa vähemmistöjen asemaan tai sen tyyppiseen kokonaisuuteen.

- Tämä ei ole poliittinen kannanotto vaan selkeästi tuotetaktinen kannanotto, jossa kunnioitetaan asiakkaiden mielenrauhaa. Emme halua turhaan provosoida alueella, jossa meillä on myymälöitä, Ylinen sanoo.

Halpa-Halli -ketju käy Ylisen mukaan jatkuvasti keskusteluja tuotevalikoimastaan, eikä Tom of Finland ollut ensimmäinen hylätty tuote. Myös esimerkiksi lelujen kohdalla käydään välillä keskustelua siitä, onko tuote sovelias lapsille.

- Haluamme pitää perinteisiä arvoja kunniassa. Olemme joutuneet tekemään paljon päätöksiä, jotka eivät ole kassakoneen kilinälle suotuisia, vaan olemme tehneet puhtaasti eettisiä päätöksiä. Tällaisia tulee aika ajoin esille, varsinkin lasten ja nuorten tuoteryhmissä, Ylinen sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti.

Lue myös:

Suomalaiset pakarapostimerkit kiinnostavat maailmalla

Lähteet: Yle Uutiset