Hyppää pääsisältöön

Applen uudet julkistukset kosiskelevat pelaajia ja kuntoilijoita

Apple on julkistanut oman älykellonsa ja kaksi uutta iPhonea.  

Applen liike Hong Kongissa 2012 // Kuva: EPA / Jerome Favre

Amerikkalainen IT-yhtiö Apple julkisti tiistaina odotetusti kaksi uutta iPhone-mallia sekä portfolioonsa täysin uuden tuotteen, älykellon.

"Apple Watchin" julkistus tulee kilpailijoiden nähden myöhään. Kuluttajamarkkinoilla älykellot ovat varsin hitaasti herättäneet mielenkiintoa. Jää nähtäväksi, saako Applen brändiarvo kuluttajat innostumaan. 

Uudet älypuhelimet ovat malliston kuudennet iPhone 6 ja iPhone 6 Plus. Mullistavinta niissä saattaa olla sisäänrakennettu lompakko. Uusissa puhelimissa on automaattisesti mukana maksuominaisuus, jota voi käyttää suurissa amerikkalaisissa liikeketjuissa pikaravintoloista tavarataloihin. Älymaksamisen suurena kysymysmerkkinä on ollut tietoturva, jota Apple aikoo suojella vaihtamalla turvalukuja jokaisella maksukerralla. Apple ei paljastanut aikataulua maksuominaisuuden käyttöönotolle Yhdysvaltain ulkopuolella.

Apple vaikuttaa uskovan siihen, että älypuhelinten ystävät haluavat entistä isompaa kädessä pidettävää. Uutuuksista isompi Plus on puolitoista tuumaa suurempi kuin markkinoiden uusin iPhone-malli 5S.

Kosiskelee pelaajia ja kuntoilijoita

Applen tähtäimessä vaikuttaisi olevan myös kohderyhmä, jonka perään se ei aiemmin ole yhtä selvästi haikaillut – raskaan luokan peliharrastajat. Yhtiön mukaan 6 Plus pyörittää pelejä suuremmalla resoluutiolla kuin uuden sukupolven konsolit.

Peruskuntoilijoille Apple omisti esittelytilaisuudessa pitkän tovin. Lenkkireittien pinnanmuotoja mittaamalla ja kaloreita laskemalla Apple tavoittelee etulyöntiasemaa markkinoiden muihin liikuntasovelluksiin.

Lue koko juttu Yle Uutisten sivuilta

Lähteet: Yle Uutiset