Hyppää pääsisältöön

Pyhiinvaeltajan kuolema

Pyhiinvaeltajan kuolema, yle tv1
Poliisipäällikkö Lars Martin Johanssoni (Rolf Lassgård) yrittää ratkaista Palmen murhaa. Pyhiinvaeltajan kuolema, yle tv1 pyhiinvaeltajan kuolema

TV1 sunnuntaisin 14.9. - 5.10.2014 klo 21.50 - 22.50, uusinta torstaisin klo 23.05
Yle Areenassa 30 päivää

Draamasarjan Pyhiinvaeltajan kuolema (16) (En pilgrims död) pääosassa on keskusrikospoliisin päällikkö Lars Martin Johansson (Rolf Lassgård). Hän on turhautunut siihen, ettei Palmen murhaa ole saatu ratkaistua. Olisiko hän voinut estää murhan toimimalla aikoinaan toisin?

Johansson saa tilaisuuden koota uuden tutkijaryhmän ja luoda toisen tutkimuslinjan vanhan Palme-tutkinnan rinnalle.

Ehkä joku on nähnyt

Johansson valitsee poliisin parhaat kyvyt, joiden hän uskoo auttavan näkemään Palme-tutkimukset uudessa valossa. Ryhmään pestataan muun muassa Jeanette Eriksson (Helena af Sandeberg), jolla on takanaan pitkä ura poliisissa ja jota Johansson kunnioittaa ehkä eniten työtovereistaan.

Useampikin ihminen saattaa tietää jotakin tärkeää, jonka he eivät edes tajua liittyvän murhaan, tai jota he eivät osaa yhdistää siihen. Ehkä joku on nähnyt tai kuullut jotain, mikä saattaa ratkaista kaiken?

Perustuu menestystrilogiaan

Neliosaisen sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonas Karlsson (Waltin), Claes Malmberg (Bäckström), Jakob Ericksson (Nilsson), Ellen Jelinek (Mattei), Kjell Bergqvist (Berg), Lars-Erik Berenett (Forselius) ja Johannes Brost (Persson).

Sarjan ovat ohjanneet Kristoffer Nyholm ja Kristian Petri. Käsikirjoitus on SaraHeldtin ja Johan Widerbergin, tuottaja on Maria Nordenberg.

Sarja perustuu Leif GW Perssonin palkittuun menestystrilogiaan (Kesän kaipuusta hyiseen viimaan, Toinen aika, toinen elämä ja Putoaa vapaasti kuin unessa), joka kuvaa hyvinvointivaltion murenemista.

Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2013.

Pyhiinvaeltajan kuolema, yle tv1
Pyhiinvaeltajan kuolema, yle tv1 pyhiinvaeltajan kuolema

Tutkijat Palme-murhan kimpussa. Lars Martin Johansson (Rolf Lassgård, vas.), Eriksson (Helena af Sandeberg), Mattei (Ellen Jelinek) ja Lewin (Henrik Norlén).

Murhaajaa ei ole saatu selville

Ruotsin entinen pääministeri Olof Palme ammuttiin Tukholmassa Sveavägenin ja Tunnelgatanin kulmassa 28. helmikuuta 1986. Hän oli palaamassa elokuvista vaimonsa Lisbetin kanssa.

Palme kiidätettiin nopeasti sairaalahoitoon, mutta epätoivoiset elvytysyritykset jäivät tuloksettomiksi. Palme kuoli 59-vuotiaana.

Murhaajaa ei ole saatu selville eikä tämän motiivi ole tiedossa.

Muualla netissä:
Yle Uutiset: Vihjepuhelimeen yli sata vihjettä Olof Palmen murhasta
En pilgrims död (SVT:n nettisivut)

Lisää ohjelmasta

Kommentit