Hyppää pääsisältöön

Microsoft lopettaa Nokia- ja Windows Phone -nimitysten käytön

Jatkossa puhelintuotteet myydään pelkästään Windows-nimellä.

Nokian Lumia-puhelimia esittelyssä DigiExpossa // Kuva: Maria Rautio

Microsoft aikoo lopettaa Nokia- ja Windows Phone -nimitysten käyttämisen puhelimissaan ensi vuoden alusta. Asia käy ilmi julki vuotaneesta yhtiön muistiosta, kertoo Yle Uutiset. Jatkossa puhelintuotteet myydään pelkästään Windows-nimellä.

Asiasta kirjoittaa The Verge -lehti, joka sanoo tarkastaneensa muistion aitouden.

Windows Phone -brändistä luopuminen viittaa siihen, että yhtiö rakentaa alustasta riippumatonta yhtenäistä tuotebrändiä. Uudelleenbrändäys näyttäisi olevan jo käynnissä, sillä uusimpien Lumia-puhelinten mainoksissa Windows Phone -nimeä ei mainita. Myös HTC:n uusi Microsoftille tekemä puhelin esitellään vain Windowsina. Myös Microsoftin älypuhelinten keinoälyn Cortanan mainoksissa mainitaan brändinä vain Windows.

Lähteet: Yle Uutiset