Hyppää pääsisältöön

RSO ja Nenäpäivä yhdistivät voimansa – yllätyksellisen toivekonsertin lipputuotot Nenäpäivän hyväksi!

Nenäpäivän kuvitusta.
Nenäpäivän kuvitusta. Kuva: Yle nenäpäivä

Tänä vuonna Radion sinfoniaorkesteri on ensimmäistä kertaa mukana Nenäpäivä-kampanjassa auttamassa kehitysmaiden lapsia. RSO:n ja Nenäpäivän yhteistyönä syntyi upea konsertti, jonka lipputuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Nenäpäivä-keräykseen. Ohjelmisto koottiin kuulijoiden toiveiden pohjalta – konsertti-illassa nähdään mm. Ismo Alanko, Camilla Nylund sekä suureen fagottihaasteeseen tarttuva Esko Valtaoja.

Ensi kertaa järjestettävä RSO:n Nenäpäivä-konsertti kokoaa musiikin ystävät perjantaina 24.10.2014 Helsingin Musiikkitaloon ja TV-ruutujen ääreen. Puolitoistatuntisen konsertin juontajina nähdään Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen, kapellimestarina toimii Hannu Lintu ja solistina laulaa sopraano Camilla Nylund. Viihteellinen ja yllätyksellinen konsertti lupaa ikimuistoisen ja koskettavan illan klassikoiden ja tarinoiden äärellä. Konsertti-illassa tunnelmoi myös Ismo Alanko sekä Esko Valtaoja, joka lupaa ennen näkemättömän fagottisoolon!

Konserttiohjelmisto kuulijoiden toiveiden pohjalta RSO, yle.fi/klassinen ja Nenäpäivä pyysivät klassisen musiikin ystäviä toivomaan omia suosikkikappaleitaan syksyn Nenäpäivä-konserttiin. Kuulijoiden toiveiden pohjalta RSO kokosi yllätyksellisen konserttiohjelmiston. Lokakuinen toivekonsertti tarjoilee kappaleita niin klassisen musiikin pitkäaikaisille kuin uusillekin ystäville. Konsertin näyttää suorana Yle TV1 sekä Yle Areena – konserttitunnelmissa mukana myös yle.fi/klassinen.

Konserttilipun tuotolla esimerkiksi lukutaito kahdelle lapselle Nenäpäivän tuella autetaan vuosittain tuhansia lapsia kehitysmaissa. Jo muutamalla eurolla Nenäpäivässä mukana olevat järjestöt pystyvät edistämään kehitysmaissa lasten oikeutta ravintoon, turvaan, terveyteen ja koulutukseen. Nenäpäivä-konserttilippujen ostaminen on uusi tapa osallistua Nenäpäivä-keräykseen, sillä konsertin lipputuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan vuoden 2014 Nenäpäivä-keräykseen. Lippujen hinnat alkaen 22,50 €. Ostamalla yhden lipun lahjoittaa esimerkiksi lukutaidon kahdelle lapselle. Nenäpäivän tuella Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura tekevät pitkäkestoista kehitysyhteistyötä Afrikassa, Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa lasten ihmisarvoisen elämän edistämiseksi.

Liput Lippupalvelusta.

Pe 24.10. klo 19
NENÄPÄIVÄ-konsertti
Hannu Lintu, kapellimestari
Camilla Nylund, sopraano
Ismo Alanko, laulu
Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen, juontajat

Aram Hatšaturjan: Sapelitanssi baletista Gajane
Johann Strauss, nuorempi: Rosalinden csardas ”Klänge der Heimat” operetista Lepakko
Gustav Mahler: Blumine
Bedřich Smetana: Moldau sarjasta Isänmaani
Antonín Dvořák: Rusalkan laulu kuulle oopperasta Rusalka
Ismo Alanko (säv. ja san.) ja Timo Hietala (sov.): Maailmanlopun sushibaari
Ismo Alanko (säv. ja san.) ja Lotta Wennäkoski (sov.): Päivän uutinen
Claude-Michel Schönberg: I Dreamed a Dream musikaalista Les Miserables
Johann Strauss, vanhempi: Radetzky-marssi

 • Conrad Tao muovaa klassisen musiikin tulevaisuutta

  Conrad Tao on RSO:n erikoisvieras tammikuussa.

  Alun perin viiden konsertin mittaiseksi suunniteltu pianisti Conrad Taon minifestivaali on jouduttu koronan takia supistamaan kolmeen vain Ylen kanavilla kuultavaan konserttiin. Ensimmäisessä konsertissa 22.1. Tao esittää Beethovenin 4. pianokonserton ja 27.1. Andrew Normanin pianokonserton. Ravelia ja Poulencia sisältävän kamarimusiikkikonsertin radiointi lähetetään 26.1.

 • Nakkirakin soitinesittelyt

  15 faktaa orkesterisoittimista.

  Pikku Kakkosesta tuttu Nakkirakki esittelee sinfoniaorkesterin soittimia RSO:n muusikoiden kanssa.

 • RSO:n kevät alkaa Conrad Taon ja Christian Gerhaherin erikoisvierailuilla

  Kaikki kevään konsertit televisioidaan suorana Yle Teemalla

  Amerikkalaispianisti Conrad Tao konsertoi RSO:n vieraana tammikuussa neljä kertaa. Toinen erikoisvieras on maailman arvostetuimpien liedlaulajien joukkoon kuuluva baritoni Christian Gerhaher, joka esittää Schubertin Schwanengesangin pianisti Gerold Huberin kanssa. Koronapandemiasta johtuen konsertteihin ei myydä keväälläkään kausilippuja. Kertalippujen myynti alkaa heti, kun yleisötilaisuudet jälleen sallitaan.