Hyppää pääsisältöön

Äitini, vakooja

Onko Eva Delectorskaya (Hayley Atwell) todella vakooja?
Onko Eva Delectorskaya (Hayley Atwell) todella vakooja? Onko Eva Delectorskaya (Hayley Atwell) todella vakooja? äitini vakooja

TV1 maanantaisin 7. - 14.3.2016 klo 22.55 - 00.25
Yle Areenassa 14 päivää

Palkitun kirjailijan, William Boydin, vuonna 2006 ilmestynyt historiaa ja fiktiota yhdistävä vakoiluromaani taipuu kiehtovaksi minisarjaksi Äitini, vakooja (16).

Koskettava tarina sukkuloi kahdella aikakaudella. Sarjassa seurataan yhtäältä toisen maailmansodan vuosia 1939 - 40 ja toisaalta aikaa 35 vuotta myöhemmin.

Päärooleissa nähdään kokenut näyttelijäkaarti. Mukana ovat Downton Abbeyn tähti Michelle Dockery, Charlotte Rampling, Hayley Atwell ja Rufus Sewell.

Äitini vakooja, Michelle Dockery, Yle TV1
Äitini vakooja, Michelle Dockery, Yle TV1 michelle dockery

Äidin uskomaton tarina

Eletään 1970-luvun Britanniassa. Yliopistolla työskentelevä Ruth Gilmartin (Michelle Dockery) huomaa äitinsä Sallyn (Charlotte Rampling) muuttuneen levottomaksi.

Ruth saa kuulla äidiltään, että tämä oli toiminut toisen maailmansodan kynnyksellä brittihallituksen salaisen palvelun agenttina.

Tyttären on vaikea ottaa äidin kertomusta todesta. Onko tämä oikeasti vakooja Eva Delctorskaya (Hayley Atwell)?

Äitini vakooja, Charlotte Rampling, Yle TV1
Äitini vakooja, Charlotte Rampling, Yle TV1 charlotte rampling

Onko ajoitus sattumaa?

Miksi äiti kertoo menneisyydestään tyttärelleen vasta nyt. Ruth alkaa epäillä, että ajoitus ei ole sattumaa. Haluaako äiti häneltä jotakin, ja minkälaisia seurauksia jutulla on heidän elämäänsä nyt?

Restless. Käsikirjoitus: William Boyd. Ohjaus: Edward Hall. Tuotanto: BBC, Sundance Channel, Red Arrow International, Endor Productions, 2012. Sarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.