Hyppää pääsisältöön

Kirjoita #runolapselle

#runolapselle
#runolapselle Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen #runohaaste

Nyt pannaan runosuoni pulppuamaan! Puoli seitsemän –ohjelman tuleva Vauvaviikko innoitti kokoamaan suurta runokokoelmaa kansalaisten kynäilyistä. Aiheena on lapsi. Millainen on sinun runosi lapselle?

Runosi voi olla elegia syntymättömälle lapselle, kalevalamittainen hedelmällisyysjoiku, oodi lapsenlapselle tai vaikkapa sinappinen haiku. Ehkä harrastat twitter-runoutta ja pystyt tiivistämään tuntemuksesi lyhyeen mittaan? Kenties kuva on sinun juttusi? Muoto on vapaa! Voit lähettää meille pitkää tai pätkää, kuvitettua tai kuvittamatonta, hauskaa tai koskettavaa.

Voit lähettää runosi meille joko alla olevalla lomakkeella tai Twitterissä ja Instagramissa hashtagilla #runolapselle.
Voit myös lähettää perinteistä postia osoitteeseen:

yle.fi / #runolapselle
PL 77
00024 Yleisradio

Runot kootaan Ylen verkkoon, ja vaikuttavimmat niistä nähdään Puoli seitsemän –ohjelmassa Vauvaviikolla 22.-26.9. Maistiaisia saaduista runoista luettavissa täällä.

Haasta mukaan myös kaverisi, tämä on #runohaaste meille kaikille!

Pidäthän huolta siitä, että runo on omaa tuotantoasi. Ylellä on oikeudet käyttää runoja #runolapselle-kokonaisuuden yhteydessä.

Alla on runoloora, anna palaa!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri